NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Slijpservice, snijgereedschappen, klassieke machines en CNC-houtbewerking onder één dak
Tijdens het opendeurweekend vonden heel wat bezoekers de weg naar Merlier, om de slijperij te bezoeken en innovaties te ontdekken op het vlak van gereedschappen en machines.

Slijpservice, snijgereedschappen, klassieke machines en CNC-houtbewerking onder één dak

Tijdens het opendeurweekend van 21 tot 23 april trok Merlier alle registers open. Bezoekers kregen er een rondleiding in de slijperij en maakten kennis met alle gevestigde waarden en innovatieve ontwikkelingen op het vlak van snijgereedschappen. De firma uit Zwevegem focust al jaren op de verkoop van klassieke houtbewerkingsmachines, maar pakte deze keer uit met een primeur. In samenwerking met DV Special Machines bieden ze nu immers de CNC-gestuurde machines en bewerkingscentra van de Italiaanse machinebouwer Masterwood aan. In de showroom werd in première een vijfassige machine in werking gedemonstreerd.

Het team van Merlier werkt samen met ir. Dirk Vertongen (DV Special Machines) voor de verkoop van CNC-gestuurde machines van het Italiaanse merk Masterwood. (Beeld: Foto Kurt)

Houtbewerkingsmachines: conventioneel en CNC-gestuurd

“Onze opendeurdagen waren opnieuw een schot in de roos. De interesse lag net als de opkomst heel hoog,” getuigt zaakvoerder Steven Merlier. “Absolute blikvanger was de vijfassige CNC-gestuurde houtbewerkingsmachine van Masterwood. In onze drang naar innovatie werken we immers al een tijdje samen met ir. Dirk Vertongen (DV Special Machines), die bijna 30 jaar ervaring heeft met de machines van de Italiaanse machinebouwer. Een officiële showroom van dit topmerk was er in België nog niet. Daarom creëerden we de nodige ruimte in onze toonzaal om hun grootste vijfassige machine te presenteren en demonstreren.”

Merlier focust intussen al meer dan 10 jaar met succes op de verkoop van houtbewerkingsmachines met o.a. de kantenlijmers van Bi-Matic, paneelzagen en klassieke machines van Casolin, stofafzuigsystemen van Riedex en het complete Robland-gamma. Tijdens de opendeurdagen stonden bijvoorbeeld ook de kleinere machines van het merk Festool in de kijker. Denk aan boor- en schroefmachines, decoupeer-, handcirkel- en zwaardzagen en oscilleer- en schaafmachines.

Absolute blikvanger was de vijfassige CNC-gestuurde houtbewerkingsmachine van Masterwood. (Beeld: Foto Kurt)

“Dankzij onze slijpdienst bouwen we met veel van onze klanten een langetermijnrelatie op. We komen er immers regelmatig over de vloer. Als die klanten dan een verouderde houtbewerkingsmachine moeten vervangen of hun machinepark willen uitbreiden, zijn we vaak hun eerste aanspreekpunt,” gaat de zaakvoerder verder. “We stelden vast dat de vraag naar CNC-machines ook in deze sector gestaag toenam. Daarom breiden we nu ons aanbod uit met de houtbewerkingsmachines van Masterwood.”

Slijperij en one-stop-shop voor snijgereedschappen

Merlier blijft zijn roots trouw: vader John startte in 1991 namelijk als kleine zelfstandige precisieslijper. Door mond-tot-mondreclame bouwde hij op korte termijn een groot klantenbestand uit. Merlier Slijperij is nog steeds expert in het slijpen van gereedschappen voor bedrijven gespecialiseerd in hout, metaal en aluminium. Ook de horeca kan er terecht om keukenmessen te slijpen, net als de drukkerijsector en tuinaannemers. Een belangrijke troef daarbij is de eigen afhaaldienst: het slijpwerk wordt afgehaald en geslepen teruggebracht. 

Naast het slijpen voor professionele klanten ligt de focus al meer dan 10 jaar ook op de verkoop van houtbewerkingsmachines. (Beeld: Foto Kurt)

“Tijdens de opendeurdagen kon men een bezoek brengen aan onze slijperij, waar we blijven investeren om onze klanten de beste service te garanderen. De laatste jaren spitsten we ons, naast de verkoop van snijgereedschappen, ook toe op de verkoop van toebehoren, zoals lijmen, kantenbanden en zelfs houtbewerkingsmachines. In 2019 kochten we een aanpalend gebouw om er onze nieuwe slijperij in onder te brengen, terwijl we de bestaande faciliteit tot een one-stop-shop met ruime, overzichtelijke showroom omtoverden. Daar is een grote voorraad aan gereedschappen en machines aanwezig. Klanten kunnen eveneens terecht op onze uitgebreide, professionele webshop,” licht Steven Merlier toe. 

Ook op het vlak van snijgereedschappen volgt Merlier de trends op de voet. De stap naar CNC-machines zorgt ervoor dat diamantgereedschappen (PKD-tools) sterk in trek zijn. “Dat blijkt eveneens uit het slijpwerk dat we binnenkrijgen. Het aandeel hardmetaal frezen neemt af, terwijl het aantal PKD-gereedschappen enorm groeit. Met de integratie van het vijfassige bewerkingscentrum van Masterwood in de showroom slaan we twee vliegen in één klap, want nu kunnen we de kwaliteitsvolle snijgereedschappen voor CNC-machines ook actief op deze nieuwe machine demonstreren. We zullen bovendien workshops en opleidingen organiseren met focus op onze gereedschappen, waar klanten met hun eigen werkstukken kunnen langskomen. Naast de uitbreiding van ons aanbod met CNC-machines bieden we onze klanten dus tegelijk een extra service. ”   

Tijdens de opendeurdagen stonden ook de kleinere machines van het merk Festool in de kijker. (Beeld: Foto Kurt)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details