NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Merlier slijpt nog altijd alle materialen voor de professional.

Slijperij en onestopshop voor gereedschappen en machines onder één dak

Wat ooit als een eenmanszaak gespecialiseerd in precisieslijpen voor de schrijnwerkers begon, is vandaag uitgegroeid tot een bedrijf met twintig personeelsleden en vertegenwoordigers in het hele land. Merlier Slijperij slijpt nog steeds alle materialen voor de professional, maar daarnaast kwam onder de naam Merlier Machines een onestopshop voor gereedschappen en machines.

Precisieslijper John Merlier startte in 1991 z’n eigen zaak in een klein atelier. Met enkele nieuwe en gebruikte machines begon hij met het slijpen van gereedschappen voor schrijnwerkers. Vader Merlier had in zijn vijftien jaar lange carrière in de slijpbranche heel veel kennis en ervaring opgedaan. De mond-aan-mond reclame leidde op korte termijn tot een groot klantenbestand. De firma groeide uit tot een echte specialist op het vlak van slijpen van gereedschappen voor bedrijven gespecialiseerd in hout, metaal en aluminium. Ook de horeca kan er terecht om keukenmessen te slijpen, net als de drukkerijsector en de tuinaannemers. De firma heeft bovendien een eigen afhaaldienst: het slijpwerk wordt afgehaald en geslepen teruggebracht. 

De firma heeft ook een onestopshop voor gereedschappen en houtbewerkingsmachines.

“Onze slijperij is nog altijd een sterke troef, maar we zijn ons ook gaan richten op de verkoop van snijgereedschappen, lijmen, kantenbanden en zelfs houtbewerkingsmachines. We zijn verdeler van merken als Freudl, Festool, Bi-Matic, Casolin, Robland en zo meer”, vertelt zoon en huidig zaakvoerder Steven. “We zijn sinds 2008 gevestigd in de Esserstraat in Zwevegem. Eind 2019 kochten we ook het aanpalende gebouw om er een nieuwe slijperij te realiseren. De bestaande faciliteit werd omgetoverd tot een onestopshop met showroom. Daar is een grote voorraad aan gereedschappen en machines. Bovendien kunnen klanten ook terecht op onze uitgebreide, professionele webshop.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details