Platform voor de interieurbouwbranche
Houtbewerking

Slijpen in de beste condities

De uitbreiding en vernieuwing van Merlier Slijperij is bijna een feit. Paradepaardje wordt de nieuwe showroom waarin een uitgebreid assortiment van houtbewerkingsmachines zal worden tentoon gesteld. Daarnaast onderging het atelier een grondige facelift. Met als resultaat een verhoogde capaciteit, beter beheersbare werkprocessen en meer flexibiliteit om op dringende vragen in te spelen. Het slijpen van […]

13 mei 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De uitbreiding en vernieuwing van Merlier Slijperij is bijna een feit. Paradepaardje wordt de nieuwe showroom waarin een uitgebreid assortiment van houtbewerkingsmachines zal worden tentoon gesteld. Daarnaast onderging het atelier een grondige facelift. Met als resultaat een verhoogde capaciteit, beter beheersbare werkprocessen en meer flexibiliteit om op dringende vragen in te spelen.

Het slijpen van gereedschappen voor de houtbewerking is een metier die maar weinig ambachtslui nog in de vingers hebben. Een van die witte raven is Steven Merlier. Hij trad in de voetsporen van zijn vader John en bouwde het familiebedrijf uit tot een solide kmo. “Met de verhuis in 2008 naar Zwevegem hadden we voldoende plaats om de business te diversifiëren”, vertelt hij. “Naast snijgereedschappen zoals zaagbladen, frezen en klein elektrisch handgereedschap, besloten we ook grotere houtbewerkingsmachines te verkopen. Een activiteit die in continue evolutie zit, zowel qua afzet als qua aantal aangeboden toestellen. Daarnaast kende ook de slijperij een explosieve groei. Vandaar dat we enige tijd geleden naar een andere locatie begonnen uit te kijken. Uiteindelijk is het niet zover gekomen dat we moesten verhuizen, want we konden het aanpalende pand aankopen. Hiermee konden we onze capaciteit én showroomoppervlak verdubbelen: het ideale scenario om onze toekomst te bestendigen.”

Toekomstgerichte slijperij

Het aangekochte pand werd volledig omgebouwd tot een state of the art slijperij met een optimale stofafzuiging en workflow. “Bedoeling was ons personeel een werkplaats te geven waar ze hun taken op een uiterst comfortabele, gezonde en veilige manier kunnen uitvoeren”, legt Steven Merlier uit. “Tegelijk wilden we onze flexibiliteit en kwaliteit nog verder optrekken. Alles werd opnieuw geverfd en er kwam een epoxy gietvloer die perfect tegen onze activiteit bestand is. De olie die uit onze machines sijpelt, is nu gemakkelijk te verwijderen. Ook al omdat de installaties mooi naast elkaar staan en perfect toegankelijk zijn. Intussen bevat ons atelier 45 machines, waaronder één grote volautomatische slijpmachine voor cirkelzaagbladen die zeven dagen lang en de klok rond draait.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%