NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Service voor de houtwerker centraal
De zwaargebouwde pneumatische afkortzagen uit de UKS-reeks van Störi Mantel zijn leverbaar met een zaagbreedte van circa 400 millimeter, 700 millimeter of 850 millimeter.

Service voor de houtwerker centraal

Kwaliteit en snelheid zijn uitermate belangrijk in de hedendaagse maakindustrie. Dat geldt ook voor interieurbouwers, keukenbouwers, kastenmakers, schrijnwerkers en andere houtverwerkende bedrijven. Noblesse Benelux heeft een sterke reputatie opgebouwd als leverancier van kwaliteitsmachines en –gereedschappen voor de houtindustrie in de Benelux: voor de bewerking van massief hout, voor de interieurbouw en voor de bewerking van plaatmateriaal. De verdeler kiest daarbij bewust voor een samenwerking met merken, die één voor één specialist zijn in hun vakgebied. In alles wat men bij Noblesse doet, staat de service aan de klant centraal.

De ST100R(B) is een van de populairste bandherzagen in het gamma van Stenner.

HAND GUARD van Altendorf

Noblesse Benelux is gespecialiseerd in de levering van houtbewerkingsmachines. Het assortiment omvat onder meer verticale paneelzagen, kantenlijmers, CNC-bewerkingsmachines, bandherzagen, opdeelzagen, afkort- en langszagen, horizontale en verticale boomzagen, cirkelzagen, vierzijdige schaafbanken, kantrechtbanken, meerbladzagen, pakketafkortzagen en stofafzuigingen. “Zo zijn we verdeler van het Duitse merk Altendorf, die recent de HAND GUARD Singleflex en Twinflex formaatzagen op de markt bracht, de veiligste machines ter wereld. Ze omvatten een uniek optisch detectiesysteem ter wereld dat uitgerust is met twee camera’s. Zodra een hand te dicht bij de zaag komt, verdwijnt de zaaggroep onmiddellijk onder de zaagwagen, zonder schade aan machine of werkstukken. Na het resetten, kan je onmiddellijk terug aan de slag, zonder tijdverlies. De handen van de operator blijven altijd beschermd, zelfs met handschoenen, zonder met het zaagblad in contact te komen”, zegt Werner Kennes, bestuurder van Noblesse. “Naast verkoop zetten we ook fors in op service. Zo gaan onze technisch geschoolde medewerkers steeds weer op zoek gaan naar een geschikte oplossing voor elke toepassing. Ook voor onderhoud en herstellingen, zelfs bij de oudste machines, kan je bij ons terecht. Verder schrijven we software en beschikken we nog steeds over onze eigen slijpdienst voor bandzagen.”

De HAND GUARD is de veiligste formaatzaag ter wereld. Het optische detectiesysteem is uitgerust met twee camera’s.

Afkort- en langszagen van Störi Mantel

Störi Mantel in Roznov (Tsjechië) is al meer dan 27 jaar actief op de markt van de houtbewerkingsmachines. Vanaf de beginjaren staat de langscirkelzaag centraal. Deze flexibele en veelzijdige machine deelt op en bekantrecht met één enkele zaag. Ze is dan ook handiger dan een horizontale paneelzaag voor het opdelen van massief hout. Het gamma omvat vier verschillende modellen: FLS 120 ECO, FLS 160 ECO, FLS ARROW I en FLS ARROW II. “Störi Mantel staat echter ook bekend voor zijn stabiele afkortzagen. Zo is de KP500 Optim gebaseerd op een zaagmotor met een vermogen van 5,5 kW en een zaagblad van 500 of 550 millimeter. De bewegingssnelheid van de zaag kan traploos ingesteld worden en het hout wordt zowel boven als op de zijkant pneumatisch aangedrukt”, licht bestuurder Bert Wittevrongel van Noblesse toe. “De zwaargebouwde pneumatische afkortzagen van de UKS-reeks zijn in drie types leverbaar met een zaagbreedte van circa 400 millimeter (UKS400), 700 millimeter (UKS700) of 850 millimeter (UKS1000). Op deze machines wordt het hout onder een automatische klem- en beveiligingskap geklemd. De aanvoersnelheid van het zaagblad kan traploos geregeld worden.”

Het gamma langscirkelzagen van Störi Mantel omvat vier verschillende modellen: FLS 120 ECO, FLS 160 ECO, FLS ARROW I en FLS ARROW II.

Bandherzagen van Stenner

De eerste contacten tussen Noblesse en de Britse fabrikant Stenner dateren al van 1958. “Stenner is de specialist bij uitstek in bandherzagen met of zonder centreerinrichting, met zaagwieldiameters van 914, 950, 1050, 1220 of 1370 millimeter en zaagbladbreedtes van 100, 130, 150 of 206 millimeter, met één of twee zagen en normale of schuin instelbare zaagstaanders. Ze zijn uitgerust met een pneumatische zaagbladspanning voor het vlot spannen en ontspannen van het bandzaagblad”, sluiten de bestuurders af. Zo is de ST100R(B) een van de populairste bandherzagen in het gamma met een 15 of 18,5 kW motor, zaagwielen van 914 millimeter en een bandzaagbreedte van 100 millimeter, maar ook met een drukzaaggeleiders, multirollengeleidingsplaat en een traploos regelbare aanvoersnelheid.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details