NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
SCM Olimpic en Stefani: kantafwerking op ieder niveau

SCM Olimpic en Stefani: kantafwerking op ieder niveau

Met het SCM Olimpic- en Stefani-gamma heeft Rogiers de totaaloplossing in huis voor kantafwerkingen met band. Het SCM Olimpic-gamma is geschikt voor kleine tot middelgrote firma’s, terwijl de SCM Stefani-reeks zich eerder leent voor middelgrote tot zeer grote ondernemingen. We stellen je graag voor aan de kleppers uit beide gamma’s: de SCM Olimpic K560 HP en SCM Stefani XD.

SCM Olimpic K560 HP

De SCM Olimpic K560 is een enkelzijdige compacte kantenlijmer met een doorvoersnelheid tot 18 meter per minuut, die geschikt is om vele uren per dag te produceren. Ze is ontworpen voor bedrijven die een doorlopende en hoogkwalitatieve productie van een groot aantal panelen met verschillende afmetingen eisen. Deze veelzijdige en hoogperformante kantenlijmer voorziet een automatische omstelling voor het aanlijmen van verschillende banddiktes, waarbij de maximale banddikte op rol 3 millimeter bedraagt en tot 6 millimeter gaat bij massieve stroken.

De SCM Olimpic K560 is een enkelzijdige compacte en hoogperformante kantenlijmer.

 

Door de R-HP-uitvoering is snel wisselen tussen twee verschillende radiussen mogelijk, zeer fijne banden en banden in massief hout dankzij de Multiedge-groepen met numeriek gestuurde assen. Tenslotte biedt de SCM Olimpic K560 HP een excellente paneelkwaliteit dankzij de afrondfreesgroep met twee motors die het mogelijk maakt om de boord tegelijkertijd af te ronden en af te frezen.

Het wisselen tussen twee lijmkleuren of twee lijmtypes (EVA en PU) kan hier ook zeer snel en vlot met de SGP-lijmbak.

Dankzij de Smart Glue Pot kan snel gewisseld worden tussen verschillende types en kleuren lijm.

 

SCM Stefani XD

De SCM Stefani XD is op zijn beurt een krachtige, compacte en volledig automatische enkelzijdige kantenlijmer die zowel geschikt is voor de industriële productie van standaard- en niet-standaardpanelen als voor intensief gebruik. Deze kantenlijmer biedt de allerhoogste afwerkingsgraad voor het verlijmen van dun, ABS, massief hout, aluminium kantenmateriaal en softforming. De maximale kantendikte bedraagt 22 millimeter en ze haalt een snelheid tot 30 meter per minuut.

Daarnaast kan deze kantenlijmer geïntegreerd worden in productielijnen met invoersystemen en paneeldoorvoersystemen. Ze kan bovendien ook in een cel opgebouwd worden om batch-one panelen te bewerken, met een productie van ongeveer 750 panelen per shift vierzijdig.

Buitengewone afwerkingskwaliteit

Zowel de SCM Olimpic K560 HP als de Stefani XD beschikken over de Smart Glue Pot met snelwisselsysteem, dat laat toe om met EVA en PU-lijm te werken. Deze lijmbak kan gespoeld worden zonder daarvoor gedemonteerd te worden. Op deze manier kan er snel overgeschakeld worden tussen de verschillende types lijm en kan een andere lijmkleur worden gebruikt.
De AirFusion-technologie – die tot 25 meter per minuut haalt – garandeert dan weer een ongeëvenaarde afwerkingskwaliteit van het paneel dankzij de onzichtbare lijmnaad of nulvoeg tussen kant en paneel. Bij de AirFusion-technologie wordt geen lijm gebruikt. Hete lucht onder druk creëert een fusie tussen het kantenmateriaal en het paneel. Deze uiterst veelzijdige technologie is compatibel en kan perfect geïntegreerd worden met traditionele verlijmingstechnieken.

De Stefani XD: een krachtige, compacte en volledig automatische enkelzijdige kantenlijmer.

 

Software

De SCM Olimpic K560 HP is standaard uitgerust met de eenvoudige en intuïtieve StarTouch-sturing met 12” touch screen. Hierop wordt een grafische simulatie getoond van de bewerkingen die worden uitgevoerd op elke paneelzijde. Bovendien zijn honderd te personaliseren werkprogramma’s mogelijk, waarvan zes met snelselectie. Optioneel – en bij de Stefani XD standaard – is er ook de Maestro Pro Edge-sturing, inclusief geïntegreerde PC eye-M. Deze sturing toont een 360 graden 3D-weergave van het werkstuk in bewerking met automatische selectie van de werkgroepen en biedt een onbeperkt aantal werkprogramma’s.

Het SCM Olimpic en Stefani-gamma garanderen een kwalitatieve afwerking van panelen.

 

Rogiers Open Days

Van 17 tot 19 oktober 2019 zijn het opendeurdagen bij Rogiers. Net als de zomereditie gaan deze tegelijkertijd door in het hoofdfiliaal in Waregem en in het filiaal in Herentals. Dit is het ideale moment om een kijkje te nemen naar het hoogtechnologische gamma aan hout- en aluminiumbewerkingsmachines dat Rogiers aanbiedt. Bovendien geniet je tijdens de Rogiers Open Days van uitzonderlijke voorwaarden en een hapje en drankje.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details