NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Schitterend idee: reinigings- en schuurmiddelenexpert Jöst abrasives kiest voor het accu-systeem CAS

Schitterend idee: reinigings- en schuurmiddelenexpert Jöst abrasives kiest voor het accu-systeem CAS

Het fabrikant overkoepelend accu-systeem Cordless Alliance System (CAS) groeit door. Jöst abrasives is het 17e lid van de samenwerking en expert op het gebied van schuur- en reinigingssystemen. Christian Jöst, een van de drie directeuren van het familiebedrijf zegt: “Dit is slechts het begin”.

Jöst abrasives

De Floor Cleaner Junior 18 reinigt harde vloeren net zo gemakkelijk als ge-structureerde vloeren. Meer accu-machines van Jöst abrasives zullen volgen. Foto: Jöst abrasives

 

Jöst abrasives bestaat bijna 40 jaar en sinds vier jaar is het bedrijf actief in de reinigingsbranche. Directeur Christian Jöst heeft daarbij al snel ontdekt: „Men heeft er geen idee van hoe weinig stopcontacten er eigenlijk in openbare gebouwen, bijv. in de sanitaire ruimtes of trappenhuizen zijn.“ Daarom was het een logische stap om de vloerreinigingsmachine Floor Cleaner Junior 18 ook in een variant op accu’s aan te bieden. „Wij waren op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige accu en lader. Het was voor ons heel belangrijk om daarbij een echte partner te vinden die ons ook in de toekomst verder zou helpen. Met CAS hebben wij deze gevonden“, zegt Jöst. En dus is Jöst abrasives per direct het 17e bedrijf dat voor het fabrikant overkoepelende accusysteem Cordless Alliance System (CAS) heeft gekozen. Met Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtinger, initiator van CAS, onderhoudt Jöst abrasives al jarenlang nauwe betrekkingen, tot vandaag als leverancier van schuurmiddelen. Want vooral daarom staat dit bedrijf uit Odenwald bekend. „Jöst behoort op het gebied van schuurmiddelen en reinigingspads tot de absolute top en staat zowel bij de vakhandel als professionele gebruiker hoog aangeschreven“, aldus Thomas Zeller, hoofd van het CAS-partnerprogramma bij Metabo. „Daarmee winnen wij dus een expert voor de reiniging van veel verschillende materialen, die bij onze klanten be- en verwerkt worden.“

Complete oplossingen

Jöst abrasives ontwikkelt, produceert en levert schuur- en reinigingsmiddelen voor vaste klanten over de hele wereld. Het productassortiment bestaat uit een omvangrijk programma voor schilders, autolakkers, timmerlieden, bankwerkers en monteurs. Kortom: alle professionals die met metaal, steen, hout, kunststof, rubber onderdelen, verf en lak werken vinden de juiste oplossing in een schuursysteem van Jöst abrasives. „CAS biedt ons de mogelijkheid, ons aan te sluiten bij andere premium-fabikanten en -merken. Zo kunnen wij complete oplossingen aanbieden, ook bij toepassingen waarvoor wij tot nu toe zelf geen machines in het assortiment hebben“, vertelt Christian Jöst.

Schuren en frezen

De nieuwe accu-machine van Jöst abrasives, de Floor Cleaner Junior 18 (FJC-18), reinigt allerlei soorten oppervlakken: kunststof-, expoxyhars-, parket- en gewaxte houten vloeren, evenals vloeren van gestructureerde steen en tegels. De reiniging gebeurt in een reinigingscyclus, de accu-vloerbewerkingsmachine komt tot aan de rand en in elke hoek. De FCJ-18 wordt echter niet alleen voor het reinigen van droge en natte vloeren gebruikt, hij is ook zeer geschikt voor het schuren en polijsten van vloeren – tot aan het verwijderen van alle lagen. „De accu-heteluchtpistolen van Steinel, de accu-stofzuiger van Starmix of een accu-boorschroefmachine van Metabo, ze vormen de ideale aanvulling op ons systeem“, zegt Christian Jöst.

 Er zullen nog meer accu-machines volgen

Net als in veel andere branches is ook in de reinigingsbranche een grote trend naar machines op accu’s zichtbaar, vertelt Christian Jöst. „Ook voor onze andere doelgroepen, bijvoorbeeld verwerkers van minerale stoffen, meubelproducenten en timmerwerkplaatsen zouden we graag een accu-versie op de markt willen brengen. Met CAS kunnen wij onze klanten een volwaardige accu-technologie “made in Germany” bieden, die zelfs over voldoende capaciteit voor grote machines beschikt. Zo kunnen ook grotere oppervlakken snel en gemakkelijk worden bewerkt.“ Met CAS is dat voor Jöst abrasives niet langer toekomstmuziek. Op zoek naar stopcontacten in een trappenhuis – dat behoort voorgoed tot het verleden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details