NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
‘Safety first’: ook voor mens en machine in de houtindustrie
Het filtersysteem LBR SmartFilter is ontworpen voor continu gebruik en kan een capaciteit tot 500.000 kubieke meter per uur verwerken in zowel overdruk als onderdruk.

‘Safety first’: ook voor mens en machine in de houtindustrie

Zagen, schaven, schuren, snijden, boren van gaten, bewerken van randen, … houtbewerking brengt grote hoeveelheden houtstof en zaagsel met zich mee. Als deze vervuilers niet afgevoerd worden, kan dat de gezondheid van de werknemers in gevaar brengen, de kwaliteit van afgewerkte producten verminderen en zelfs tot brand leiden. Bovendien kan houtafval gerecycled worden of energie leveren als het verbrand wordt. Nederman is al meer dan 75 jaar een toonaangevende ontwikkelaar en leverancier van producten en systemen voor het afzuigen van deze verontreinigde stoffen. In het ruime assortiment is voor elke toepassing een gepaste oplossing.

Mini, beschikbaar in drie maten, is een reeks stille stofafscheiders zonder behuizing voor binneninstallatie, uitgerust met een Super Bag-filter.

Een schone werkomgeving loont

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat werknemers in nette omstandigheden productiever zijn dan collega’s in een stoffige, vervuilde omgeving. Het is er gezelliger werken, maar vooral ook veel gezonder. “Als mensen fijne stofdeeltjes inademen, komt dat in de longen terecht, waardoor ze minder zuurstof kunnen opnemen. Hoe minder zuurstof in het bloed, hoe minder energie, waardoor ze trager werken en vaker afwezig zijn door ziekte. Bovendien is houtstof een van de meest voorkomende brandbare substanties. Tot slot kan houtafval rendabel verwerkt worden tot bijvoorbeeld nieuwe mdf-planken of als biobrandstof energie leveren”, vertelt Gunther Maes, salesmanager bij Nederman. “We willen als specialist ons steentje bijdragen om een gezonde werkomgeving te creëren en het houtafval te recyclen. Daarom hebben we een breed assortiment aan producten en systemen ontwikkeld, waaronder stofafscheiders, filters, afzuigarmen, pijpleidingen/kanalen, ventilatoren, transportbanden, silo’s, geautomatiseerde regelsystemen en houtafvalverwerkingsinstallaties.”

De Auto M-serie is de nieuwste generatie robuuste eenvoudig mechanisch schoongemaakte stofzakvangers geschikt voor niet-continu gebruik.

Elk project van A tot Z

Alle projecten starten met een gesprek, waarbij het team van Nederman de behoeften en de werksituatie van de klant analyseert en in beeld brengt. Gaat het om een kleiner atelier met vooral manuele machines of een grotere productiehal met verschillende bewerkingscentra? Welke machines draaien en hoe intensief worden ze gebruikt? Op basis van die informatie wordt de techniek bepaald die gebruikt zal worden. Er wordt uiteraard ook gekeken naar de energie-efficiëntie van de systemen.

“Naast diverse stofzuigers omvat het gamma Mini, een reeks stille stofafscheiders zonder behuizing, uitgerust met een Super Bag-filter. Deze oplossing voor binneninstallatie is leverbaar in drie maten – Mini500, Mini750 en Mini1000 – met een operationele capaciteit van maximaal 5000 CFM. De Auto M-serie is de nieuwste generatie robuuste eenvoudig mechanisch schoongemaakte stofzakvangers geschikt voor niet-continu gebruik voor industriële, commerciële en educatieve locaties”, licht de salesmanager toe. “Onze LBP SmartFilter is een rondzakfilter ontworpen voor continu gebruik, leverbaar met drie verschillende zaklengtes, een filteroppervlak tot 266 vierkante meter en een luchtstroom tot circa 30.000 kubieke meter per uur. Deze oplossing is geschikt voor hoge stofbelasting, met zwaar, schurend, vezelig, plakkerig en samenklonterend stof. Er zijn versies voor hoge temperaturen tot 200 graden Celcius, met geschikte filtermedia, verkrijgbaar. Het filtersysteem LBR SmartFilter, beschikbaar in vier basismodellen, is uitgerust met regeneratieventilatoren. Deze energie-efficiënte oplossing is ontworpen voor continu gebruik en kan een capaciteit tot 500.000 kubieke meter per uur verwerken in zowel overdruk (positieve) als onderdruk (negatieve). Elk model is modulair en configureerbaar voor specifieke klantbehoeften. Dit filtersysteem voldoet net als onze andere producten aan de ATEX- en NFPA-vereisten voor explosiegevaarlijk stof.”

Bij Nederman streven ze ernaar om klanten volledig te ontzorgen. Ze nemen elk project kordaat in handen en staan in voor ontwerp, engineering, productie, montage, inbedrijfstelling en onderhoud. “De werking hangt namelijk af van de kwaliteit van de producten, van een perfecte montage en een goed onderhoud”, sluit Gunther Maes af. “Klanten kunnen bij ons ook terecht voor het upgraden van oudere systemen en voor alle advies met betrekking tot regelgevingen en normen om een ‘schone’, gezonde, veilige en productieve werkomgeving te realiseren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details