NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een ruimteschip en verlichting met leder

Een ruimteschip en verlichting met leder

Tijdens Interieur Kortrijk haalden innovatieve bedrijven opnieuw alles uit de kast. Na twee jaar konden ze de paradepaardjes van hun bedrijf nog eens voorstellen in Kortrijk Xpo. En wat hebben we toch kwaliteit in ons kleine Belgenlandje als het op interieurtoepassingen aankomt. Geraakte je niet op de Biënnale of wil je even opnieuw wegdromen? Lees vooral verder.

Onderhoudsvriendelijk raamafwerking
Met de interieurreeks biedt LoCra (uitgelichte afbeelding) afgewerkte, voorgevormde elementen voor raamafwerking. Nieuwbouw of interieur: de snelle, efficiënte en blinde montage maakt de combinatie van mdf en een renolitfolie praktisch en duurzaam. Ook voor de afwerking van rolluikkasten en gordijnkasten. Volgens dezelfde formule heeft LoCra tuinschermen, terrasplanken, venstertabletten, deurpanelen, en gevel- en dakgootbekleding. Een omvangrijk gamma dat plaatsing- en onderhoudsgemak voorop zet.

Creativiteit zonder grenzen
Met een collectie nieuwe 3D-ornamenten stimuleert ORAC ontwerpers om out of the box te denken. Plinten worden kroonlijsten en verlichtingsprofielen worden wandbekleding. De MODERN collectie is strak, veelzijdig en bovenal flexibel. Die creatieve mogelijkheden kwamen in Kortrijk Xpo tot een hoogtepunt op de stand van ORAC zelf. Het opvallende ruimteschip waarmee de ontwerpers er geland waren, was helemaal aangekleed met MODERN-ornamenten.

Biënnale

Beton of marmer in je badkamer
Stel eens je badkamermeubel online samen. Met de configurator van Detremmerie brengen tal van keuzes je tot een uniek design, op jouw maat. Om het in de woorden van de badkamerbouwer te zeggen: no limits.

Biënnale
Detremmerie.

Vanaf nu zijn er ook elementen in beton en marmer, zoals het bovenblad of de opbouwwaskommen. Ideaal voor wie een extra vleugje luxe in zijn badkamer wil brengen.

Zelfklevend transparant textiel
Vergeet melkglas of raamfolie. Met Squid kan je kiezen voor zelfklevend, transparant textiel. Je beperkt de inkijk van buiten, hebt duidelijk zicht vanuit je eigen kamer en geniet van de warme uitstraling van gordijnen.

Biënnale
Squid.

Op Interieur Kortrijk stelde Squid zijn nieuwste kleur voor: zwart. Het raamtextiel is anti-bacterieel behandeld en ook bruikbaar in vochtige ruimtes. Wat dacht je van een originele aankleding voor je glazen douchewand?

Watervast zwevend kliksysteem
Waar kurk en harde vloerbedekking elkaar ontmoeten, vind je COREtec. Vijf jaar geleden bracht het bedrijf met Belgische roots zijn watervaste, meerlaagse, zwevende klikvloer uit. De bovenste beschermlaag is krasbestendig en vuilafstotend. De vloer zwelt of krimpt niet als hij aan vocht wordt blootgesteld.

Biënnale
COREtec.

COREtec bestaat in tal van exclusieve hout- en tegelmotieven. Hij wordt rechtstreeks op een ondergrond van hout, beton of tegels geplaatst en heeft een akoestische demping van liefst 20 decibel – met dank aan de onderlaag van kurk.

Geweven vinylvloer
Een geweven vloer, het is eens iets anders. Voor ntgrate is het een innovatief verhaal dat zich steeds verder ontplooit. De geweven vinylvloer is verkrijgbaar in 3 designs, of in een patroon op maat. In tegels, klikplanken of op rol. 

Biënnale
COREtec.

Het is een unieke aanpak met extra voordelen, zo bewees ntgrate op Interieur Kortrijk met het nieuwe Whisper-gamma. Whisper heeft een innovatieve akoestische backing, samengesteld uit een pvc-schuimlaag van 2,5mm. Daarop komt een Topgrate-bovenlaag: de praktische voordelen en de looks.

Architecturale akoestische panelen
Met akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen verbetert Print Acoustics de geluidsoverdracht in allerhande gebouwen. Met oog voor esthetiek. En met een maximale integratie in de architectuur.

Biënnale
Print Acoustics.

De kern van mdf krijgt een akoestisch dempend glasvlies en wordt afgewerkt met een toplaag naar keuze. Verschillende kleuren, materialen, structuren: voor elke omgeving heeft het bedrijf een passende oplossing.

Verlichting en akoestiek in één
Na 30 jaar ervaring in de verlichting stond Tony Decavele met zijn jonge ZUMI in Kortrijk Xpo. Hij verbindt verlichting met akoestiek, flexibiliteit met lichttherapie, en traditionele materialen met leder, steen, marmer of vilt.

Biënnale
ZUMI.

ZUMI heeft een 80-tal armaturen en werkt ook oplossingen op maat uit. Technologie, design en ecologie vinden elkaar in de vorm van armaturen. Als gebruiksvoorwerp en als statement.   

Tekst: Stephanie Demasure

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details