NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Research in gebouw en product
Het Ciranova Plus-gamma: duurzame, zero gloss producten voor vloerbehandeling.

Research in gebouw en product

In september 2020 opende Ciranova een gloednieuw kantoor- en onderzoeksgebouw dat de waarden van het bedrijf en haar producten uitdraagt: Ciranova Academy. Het bedrijf uit Roeselare is al meer dan tachtig jaar gespecialiseerd in duurzame afwerkings- en onderhoudsproducten voor binnen- en buitenhout. Een rijke expertise die zich weerspiegelt door het hele bedrijf heen.

Ciranova kende de afgelopen jaren een stevige groei. Om deze groei op te vangen, bouwden ze op 500 meter van hun productiesite een nieuw gebouw met kantoren, vergaderruimtes, showroom en labo’s. En daarvoor hanteerden ze een zeer duidelijke visie. 

“Ciranova hecht veel belang aan research en dat merk je door het hele gebouw”, zegt marketingmanager David Verrue. “De strakke, cleane, witte look van onze Ciranova Academy is redelijk uniek in onze sector, maar benadrukt hoeveel belang we hechten aan wetenschappelijk en chemisch onderzoek bij de ontwikkeling van onze producten. Zo wandel je binnen en lokken grote ramen je blik meteen naar onze laboratoria waar je de laboranten ook echt aan het werk ziet. Research staat hier zonder twijfel centraal.”

In Ciranova Academy vind je zowel een R&D Lab, als een Application Lab. Waar de ontwikkeling van nieuwe producten plaatsvindt in het R&D Lab, leren klanten de mogelijkheden van die producten kennen in het Application Lab. “Hier nodigen we meubelmakers, plaatsers van parket en houten vloeren, interieurbouwers en industriële parketfabrikanten uit. We hebben alle nodige machines staan om elke industriële situatie na te bootsen en zo de kracht van onze producten te illustreren”, licht David toe.

Ciranova ontwikkelt en produceert chemische producten voor houtbehandeling. En ook al is er niet veel met hout gewerkt in het gebouw, de link moest er wel zijn. Onder meer in de showroom, maar ook in de witte berken die buiten aangeplant zijn. “Daarnaast is duurzaamheid belangrijk in ons ontwikkelingsproces en in de groei van het bedrijf. In onze producten tonen we dat aan de hand van biobased producten, in ons gebouw met een energiezuinige warmtepomp en een groendak.”

R&D neemt bij Ciranova een prominente plaats in en dat deelt Ciranova graag met haar klanten.

Onzichtbare vloerbehandeling

Een jaar geleden lanceerde Ciranova haar Plus-gamma. Deze duurzame, zero gloss producten voor vloerbehandeling zijn een schot in de roos. Ze bestaan voor minstens 35 procent uit biobased grondstoffen waardoor ze niet alleen ecologisch zijn, maar ook de gezondheid niet schaden. De Plus-reeks bestaat uit drie producten: Oculto Plus, Ecofix Plus en Woodlook Plus. Stuk voor stuk garanderen ze een ultramatte afwerking met aandacht voor de natuurlijke look van je houten vloer.

“Biobased wil overigens niet zeggen dat er wordt ingeboet aan de prestaties van deze afwerkingsproducten. Integendeel”, zegt David Verrue. “Ze hebben een uitstekende vloei, zijn eenvoudig aan te brengen zonder overlappingen, verkleuren niet en maken het oppervlak zeer kras- en vlekbestendig. Ecologisch en efficiënt.”

Klanten krijgen in het Application Lab een presentatie van hoe de producten van Ciranova werken.

Ook de Hardwaxoil Titan is een innovatieve en transparante olie die het zeer goed doet. Je werkt er zowel parket en houten vloeren als houten meubels mee af. “Het grote voordeel hier is dat je het oppervlak niet eerst hoeft in te boenen. De olie is speciaal ontwikkeld zodat je hem gewoon met de rol kan aanbrengen en kunt laten drogen. Dat werkt sneller en biedt het hout ook een extra bescherming”, zegt David. Deze olie is beschikbaar in drie glansgraden: matt, silk en satin.

Zodra het weer mag, hoopt Ciranova haar klanten opnieuw te ontvangen in Ciranova Academy. David: “Het hele gebouw staat ten dienste van onze producten en van onze klanten. We hopen hen snel te mogen uit nodigen voor nieuwe opleidingen en demonstraties en zo het volledige potentieel van Ciranova Academy te benutten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details