NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Professioneel 3D ontwerpen zonder softwarespecialist te zijn
Een mooie combinatie van gekozen materiaalsoort, invallend licht en transparantie. PaletteCAD rendert uitermate professioneel.

Professioneel 3D ontwerpen zonder softwarespecialist te zijn

Ondanks het feit dat iedere interieurontwerper graag in 3D zou willen werken, is er toch nog een groot aantal ontwerpers dat ‘beren op de weg ziet’. Aan professioneel werken met 3D-software hangt namelijk een aantal vooroordelen: zo zou er ongelooflijk veel tijd in opleiding en training geïnvesteerd moeten worden, denken creatives vaak dat de complexiteit van de software hen in hun ontwerpvrijheid remt en ziet men over het algemeen een prijskaartje voor zich dat onbereikbaar is.

Waar een wil is, is een weg. PaletteCAD maakt stante pede een eind aan alle vooroordelen die er bestaan rondom 3D ontwerpen. Bij PaletteCAD staan gebruiksgemak, professionaliteit en snelheid centraal. Snelheid heeft betrekking op het leren gebruiken van de software en het aanleveren van ontwerpen aan de klant. Jeroen Smeets, mede-eigenaar van PaletteCAD, vertelt hoe gemakkelijk en geweldig hun pakket ingezet kan worden.

‘Easy to learn, hard to forget’

“Bij PaletteCAD is ons motto dat software voor jou als gebruiker moet werken en niet omgekeerd. Tijd is geld en wij snappen goed dat je als ontwerper in een druk bedrijf geen lange opleidingstrajecten kan doorlopen, omdat het werk ook gewoon door gaat. Leren werken met PaletteCAD is echter een zeer intuïtief proces, dat zichzelf wijst. Vanaf het eerste moment is het leuk om ermee te werken, omdat je instant resultaten boekt”, aldus Jeroen. 

“Wij leren nieuwe gebruikers binnen twee werkdagen de basisbeginselen van de software, daarna kan je er al professionele ontwerpen mee maken. 

PaletteCAD is ontwikkeld vanuit de gedachte van de ontwerper zelf. ‘Easy to learn, hard to forget’, dat is wat iedere ontwerper graag wil. Natuurlijk is dat fantastisch nieuws voor ontwerpers die hun eerste stappen op 3D-ontwerpgebied zetten, maar we zien ook steeds meer doorgewinterde professionals overstappen op PaletteCAD. De reden: waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan? Bovendien stelt onze software objectbibliotheken van alle grote toeleveranciers aan de interieurbouw ter beschikking. Niet meer zoeken, gewoon kiezen en aanklikken.”

Uiteraard kan de ontwerper spelen met elke vorm van licht binnen het ontwerp.

Drag-and-drop van intelligente objecten

De eerdergenoemde kant-en-klare objecten die in de bibliotheken staan, kunnen op basis van ‘drag-and-drop’ gebruikt worden. Jeroen: “Deze objecten zijn intelligent. Zo slim zelfs, dat ze volledig parametrisch zijn. Heb je een corpus uitgekozen, dan kun je de gewenste maatvoering ingeven. De software zorgt ervoor dat alles in de juiste maat en op de juiste schaal in het ontwerp terecht komt. Alles kan aangepast worden aan de eigen wensen en de kers op de taart komt bij de uitvoering: zonder enige moeite kan ieder object door de software ontleed worden in de juiste bestanden voor aansturing van de CNC-machine.”

PaletteCAD zorgt dus niet alleen voor gemak in ontwerpen, maar levert ook een betrouwbare export van data op. Daarmee optimaliseer je de workflow enorm. Wat aan de voorkant goed staat, levert aan het eind van het proces een efficiënt geproduceerd product op, met minder faalkosten. 

Kan er een voorbeeld gegeven worden met betrekking tot de objecten in de bibliotheek? Jeroen antwoordt: “Alle grote merken zijn aanwezig, inclusief hun originele artikelnummers. Denk aan leveranciers van tegels, vloeren, sanitair, haarden, kunst- en natuursteen, meubels, beslag, plaatmateriaal, … Na de training kan je er onmiddellijk mee aan de slag.”

Tien jaar ontwikkeling werpt vruchten af

PaletteCAD is niet uit de lucht komen vallen, maar heeft een proces van dertig jaar ontwikkeling doorlopen. “Er is veel aandacht besteed aan de compleetheid van de software. Niet alleen ontwerp je heel gemakkelijk, ook de uitvoer naar beeld is top. Fotorealistische renders, film, panoramabeelden, 360˚ beeld… en dat ook nog eens VR-compatibel. Achter de schermen zit het ook goed: bij export van objecten naar de CNC-machine, wordt er rekening gehouden met de machine en de aanwezige gereedschappen. Exportfuncties worden door ons namelijk op maat ingericht.”

Iedere zes weken krijgen klanten een update, zodat er altijd met de laatste gegevens en technieken gewerkt wordt. Deze updates worden georganiseerd vanuit Duitsland waar nu meer dan honderd mensen werken. Inmiddels werken er twaalf mensen bij PaletteCAD Nederland, vanwege de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt. Wie ondersteuning nodig heeft, hoeft zich maar te melden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details