NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Prestigieuze Red Dot design award voor DuoXpand
De flexibele constructieplug wordt gekenmerkt door de uitgekiende combinatie van materiaal en design, die tot uiting komt in de rood-grijze kleurstelling, en door de vele toepassingsmogelijkheden. (Beeld: Matthias Buehner)

Prestigieuze Red Dot design award voor DuoXpand

De flexibele constructieplug DuoXpand is onlangs bekroond met een Red Dot award. De slimme combinatie van materiaal en design maakte indruk op de jury. Net als de brede inzetbaarheid van de rood-grijze pluggen. De speciale lamellengeometrie voorkomt barsten in poreuze bouwmaterialen en maakt verankering dicht bij de rand mogelijk. Het is maar één van de kwaliteiten van de Fischer DuoXpand die indruk maakten.

De DuoXpand haalt de Red Dot voor productdesign binnen, met jurypunten bij elk beoordeeld aspect: esthetiek, functionaliteit en zin voor innovatie. Laat het toevallig ook net de drie speerpunten zijn die bij het ontwerpen en de verdere ontwikkeling van DuoXpand voorop stonden en nog steeds staan. 

De flexibele constructieplug wordt gekenmerkt door de uitgekiende combinatie van materiaal en design, die tot uiting komt in de rood-grijze kleurstelling, en door de vele toepassingsmogelijkheden. De verschillende verankeringsdieptes zorgen voor een veilig en flexibel gebruik in zowel massieve als geperforeerde bouwmaterialen. Zo biedt het innovatieve lange-as anker een stevige grip in alle ondergronden. Het bevestigingsmateriaal is goedgekeurd voor gebruik in beton, volle of geperforeerde kalkzandsteen, volle of geperforeerde baksteen, holle of volle betonblokken en cellenbeton. Ook de bevestiging van houten constructies of metalen constructies gaat snel en levert een veilig en ijzersterk resultaat.

DuoXpand bevestigt vlot, onder meer in beton …

Intelligente constructie met sterke prestaties

De installatie van de DuoXpand is zeer eenvoudig. Het aanbouwdeel wordt door middel van doorsteekmontage samen met het anker geplaatst, en met de schroef vastgezet – zo simpel is het. De voorgemonteerde veiligheidsschroef is ideaal afgestemd op het anker en bespaart tijd tijdens de installatie. De speciale lamelgeometrie garandeert een zachte uitzetting in het bouwmateriaal waarop bevestigd wordt. In massieve bouwmaterialen resulteert de intelligente constructie in een gelijkmatige verdeling van de belasting. In geperforeerd metselwerk spreiden de lamellen zich uit in de holle ruimten en creëren hierdoor een vormsluiting.

Breuken worden zelfs in poreuze bouwmaterialen vermeden door de materiaalvriendelijke krachtoverbrenging, ook bij verankering dicht bij de rand. Het grijze basislichaam van hoogwaardig nylon biedt een sterke houvast, terwijl het rode materiaaldeel flexibiliteit en optimale uitzetting toevoegt aan de unieke werking. De European Technical Assessment (ETA) voor de meervoudige bevestiging van niet-dragende systemen certificeert de stevige bevestiging in alle bouwmateriaalklassen.

… en in steen.

Voor elk project

De DuoXpand is verkrijgbaar met verzonken schroef en conisch gevormde ankerrand. Deze T-versies zijn vooral geschikt voor het bevestigen van houtconstructies. In de DuoXpand FUS versies maken zeskantschroeven met gegoten sluitringen dan weer een breed scala aan toepassingen in de metaalbouw mogelijk. De brede rand van het anker voorkomt contactcorrosie tussen het aanbouwdeel en de schroef voor een langdurig veilige bevestiging. Met de passende uitvoering met verzonken kop of zeskantkopschroef kunnen bijvoorbeeld gevel-, plafond- en dakonderconstructies zowel van hout als van metaal worden gemaakt. Daarnaast omvat het brede toepassingsgebied van de constructieplug ramen, poorten en deuren, garderobekasten, keukenkasten, vierkanthout, balken, tv-consoles, wandbekleding, metalen hoeken en nog veel meer.

De DuoXpand is een aanvulling van de succesvolle DuoLine productfamilie, die goud kreeg in de categorie Product Design van de Duitse Brand Award 2021. Momenteel bestaat DuoLine inclusief de DuoXpand uit vijf pluggen, die allemaal opvallen door hun rood-grijze kleurstelling. De intelligente DuoPower beslist zelfstandig of hij spreidt, plooit of knoopt, afhankelijk van de ondergrond. De DuoTec tuimelplug is de eerste keuze voor bevestiging aan plaatbouwmaterialen. De DuoBlade is de specialist voor verankeringen in gipsplaten. De DuoSeal combineert tijdens de installatie twee processen in één: bevestigen en afdichten. Dat maakt het ideaal voor gebruik in natte ruimtes. En zo heb je als vakman met de Fischer DuoLine voor elke klus een intelligente bevestigingsoplossing.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details