Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Machines

Première tijdens opendeur: 5-assige CNC in showroom

MERLIER2_HIRES_JPEG_FR_K_PG_Range_completo_gruppo_orizz1_CMYK_m
Merlier combineert een slijperij en een onestopshop voor gereedschappen en houtbewerkingsmachines.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Merlier Slijperij & Machines

26 mei 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Al blijft de slijperij met verkoop van snijgereedschappen na 32 jaar nog steeds een sterke troef, toch focust Merlier ook al tien jaar met succes op de verkoop van houtbewerkingsmachines met onder meer de kantenlijmers van BI-MATIC, paneelzagen en klassieke machines van Casolin, stofafzuigsystemen van RIEDEX en het complete ROBLAND-gamma. Vanaf nu biedt de firma in samenwerking met DV Special Machines ook de CNC-gestuurde machines en bewerkingscentra van de Italiaanse machinebouwer Masterwood aan. Tijdens het opendeurweekend werd voor het eerst een 5-assige machine in werking getoond in de showroom in Zwevegem.

Masterwood

“Ook vandaag blijven we telkens weer naar nieuwe opportuniteiten zoeken. Zo werken we al een tijdje samen met ir. Dirk Vertongen (DV Special Machines), die bijna 30 jaar ervaring heeft in CNC-houtbewerkingsmachines van het topmerk Masterwood”, zegt zaakvoerder Steven Merlier. “Tot nu was er geen officiële showroom van het Italiaanse merk in België, maar wij creëerden ruimte in onze toonzaal, waardoor we vanaf april de grootste 5-assige CNC-gestuurde machine kunnen presenteren en demonstreren. Dit is alvast een uniek project.”

Voor demonstraties met de CNC-machines en bewerkingscentra van het Italiaanse merk Masterwood kan je nu ook bij Merlier terecht.

Twee vliegen in één klap

En er is meer, want de specialist zal zijn kwaliteitsvolle snijgereedschappen voor CNC-machines nu ook actief op deze nieuwe machine kunnen demonsteren. Die tools behoren namelijk al langer tot de paradepaardjes in het gamma van Merlier. “We zullen bovendien workshops en opleidingen met focus op onze gereedschappen organiseren, waar zelfs klanten met werkstukken kunnen langskomen. Naast ons aanbod aan CNC-machines bieden we onze klanten dus ook deze extra service”, sluit Merlier af. “Meteen twee vliegen in één klap en alweer een nieuwe stap in de uitbouw van Merlier.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Interieurbouw & Schrijnwerk? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details