NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Praktische, stijlvolle en innovatieve nieuwigheden

Praktische, stijlvolle en innovatieve nieuwigheden

2020 was ook voor Bermabru een nogal atypisch jaar. Toch zaten ze niet stil. Want de omstandigheden hielden de groothandel en invoerder uit Anderlecht niet tegen om heel wat nieuwe producten te introduceren in onder meer hun gamma meubelbeslag. Van schuifdeursystemen over nieuwe, decoratieve grepen tot kantelbedden. Een overzicht.

Bermabru lanceerde dit jaar een aantal nieuwigheden in hun aanbod die het werk van de interieurbouwer en -ontwerper weer een pak aangenamer maken. “We bleven tijdens de coronaperiode altijd beschikbaar. In maart en april merkten we dat vooral onze beschermingsmiddelen, zoals plexischermen, het goed deden”, zegt Steven Vanes, sales en purchase manager van Bermabru. “Vervolgens zagen we dat mensen die wilden verbouwen en daar ook de mogelijkheden toe hadden, de stap waagden. Anderen wachten nog wat af.”

grepen_sfeer-kopieren

Bermabru bracht onder meer nieuwe, decoratieve grepen op de markt.
(Beeld: Ivan Raga Photographer)

 

Het oog wil ook wat

Een van de nieuwe producten dit jaar is een hele reeks decoratieve handgrepen voor kasten en deuren. “Ze maken een meubelstuk esthetisch helemaal af”, vertelt Steven. “En ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren zoals mat zwart en geborsteld koper.” Daarnaast introduceert Bermabru ook het Kiaro valdeurbeslag, een openingssysteem met een verborgen mechanisme. Dit pas je aan naar gelang het gewicht en de afmetingen van de deur. Dankzij de kabel heeft dit beslag een groot draagvermogen, tot 20 kilogram. Kiaro is een zeer elegant beslag. Er kan zelfs licht geïntegreerd worden zodat de kast direct licht ontvangt.

“Nog een valsysteem, maar dan helemaal anders, zijn onze kantelbedden van Pozzoli”, zegt Steven. “Handig in kleine ruimtes en esthetisch zeer mooi. Want je hoeft niet gewoon op een vlakke wand te kijken. Je kan dit combineren met boekenplanken, tafels, een bureau of met een stapelbed. Wie wil, kan het laten motoriseren. Elke variant beschikt over een metalen frame met beukenhouten latten. Dit kantelt verticaal of horizontaal dankzij een mechanisme met gedempte zuigers.”

kiaro_sfeer_2-kopieren

Kiaro is een zeer elegant beslag, al dan niet met geïntegreerd licht.

 

Geruisloze schuifdeuren

Onzichtbaar schuifdeurbeslag nodig? Dan moet je bij Tricks zijn. Zowel in open als gesloten stand, zie je namelijk geen beslag zitten. Ideaal voor ingebouwde kasten of tussendeuren. Tussen de muur en de deur zit slechts 10 millimeter en het systeem kan tot 50 kilogram dragen. Het glijdt geruisloos open en toe en wordt voorgemonteerd op de deur vooraleer je het geheel aan de wand bevestigt. Makkelijk en stevig dus.

Ook de vernieuwde Eku-Combino past in het gamma van schuifdeurbeslag. “Deze nieuwe lijn biedt zeer veel flexibiliteit en comfort. Het kan tot 80 kilogram dragen en is beschikbaar in zestien designs”, zegt Steven. “We kunnen tot 2,80 meter hoogte en 1,60 meter breedte gaan. Perfect dus voor grote kasten, zoals in een dressing. In plaats van vier panelen sluit je die voortaan nog af met twee, niet-gelijkliggende deuren. Dat is praktischer en stijlvoller. Dankzij de innovatieve dempingtechnologie is dit systeem nog geruisloos ook.”

Tot slot introduceert Bermabru nog een nieuwigheid, haast vers van de pers. Het lateral door opening system. Een scharniersysteem waarbij de deur eerst naar voor en vervolgens opzij schuift. “Dit systeem leent zich perfect voor brede deuren in kleinere ruimtes. Een traditionele draaideur neemt zeer veel plaats in. Dit niet. We kunnen hier in de hoogte zelfs tot 3 meter gaan. Deze toepassing wordt onder meer gebruikt voor dressings of ingebouwde kasten en zelfs in showrooms en vergaderzalen om bijvoorbeeld een groot scherm op te bergen”, besluit Steven Vanes.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details