NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Pneumatische manipulatoren verhogen ergonomie en productiviteit op de werkvloer
In de showroom van Arcadel kan je zelf een twaalftal manipulatoren testen.

Pneumatische manipulatoren verhogen ergonomie en productiviteit op de werkvloer

Twaalftal manipulatoren te testen in showroom

In de houtverwerkende industrie moeten vaak zware platen, ramen en andere elementen gemanipuleerd worden. Veel maakbedrijven hebben de middelen noch de ruimte om hun productieprocessen te automatiseren. De operatoren moeten de werkstukken manueel verplaatsen, wat de rug zwaar belast en de efficiëntie op de werkvloer vermindert. Dalmec biedt de oplossing.

Met de industriële pneumatische manipulatoren van Dalmec, in België verdeeld door Arcadel, kies je voor ergonomie, veiligheid en productiviteit. Ze worden namelijk volledig op maat gemaakt, in functie van wat er specifiek uitgevoerd moet worden. De showroom van de verdeler uit Roeselare omvat twaalf representatieve installaties, waar bedrijven zelf kunnen ontdekken hoe de tilhulpen functioneren.

Houten platen opnemen en/of draaien, ramen met of zonder glas manipuleren, … het zijn opdrachten die in houtverwerkende bedrijven vaak voorkomen. Ze zijn echter lang niet altijd evident door het formaat en het gewicht van de werkstukken. Operatoren kunnen best wat ondersteuning gebruiken om gezond en veilig te werken, en om te vermijden dat ze telkens weer een beroep moeten doen op een collega. Een rolbrug is een optie, al is dat in veel gevallen gewoon een brug te ver. De pneumatische manipulatoren van Dalmec worden afgestemd op de specifieke toepassing, waardoor ze perfect binnen elk productieproces passen. 

De pneumatische manipulatoren van Dalmec worden steeds op maat van elke toepassing ontwikkeld en geproduceerd, onder meer voor het opnemen van platen, deuren en ramen.

Projecten op maat

Een pneumatische manipulator van Dalmec is steeds maatwerk. “Het belangrijste is dat we met Arcadel het handlingprobleem bij de klant ter plaatse gaan analyseren en met die klant in dialoog gaan”, vertelt Thierry Reversé, zaakvoerder van Arcadel, officieel verdeler van het Italiaanse Dalmec. “Dat maakt het mogelijk om de pneumatische manipulator perfect te integreren. Onze mensen zijn eigenlijk de ogen van het engineering team van het Dalmec-hoofdkwartier. Onze bevindingen en opmetingen verwerken we in een technisch dossier dat richting Italië gaat, waar Dalmec alle manipulatoren – en de onderdelen – volledig zelf produceert. Daar vinden ook de testen plaats. Na de installatie en opleiding staan we bij Arcadel ook in voor de service en het onderhoud.”

Veilig en efficiënt werken

Met Dalmec-manipulatoren wordt de handling van zwaardere werkstukken gemakkelijker en efficiënter. Deze verbeteren de veiligheid voor en het welzijn van de werknemers op de werkvloer. Bovendien kan een operator de handling alleen uitvoeren en een stuk efficiënter werken. “Bij manuele processen worden de operatoren zwaar belast, waardoor het tempo zakt en het risico op ongevallen toeneemt. Meer en meer bedrijven investeren dan ook in pneumatische manipulatoren, omdat hierdoor de productiviteit en veiligheid op de werkvloer gevoelig verbeteren”, sluit Thierry Reversé af. “Klanten houden niet alleen rekening met de kwaliteit van de systemen, maar ook met de service. Daarom willen we onze klanten zoveel mogelijk toegevoegde waarde bieden. Mond-aan-mondreclame is en blijft belangrijk. Veel klanten zien onze tilhulpen bij een ander bedrijf en komen vervolgens bij ons terecht. We merken ook dat klanten na een eerste aankoop op termijn investeren in één of meerdere bijkomende manipulatoren. Tot slot heeft Dalmec een internationaal netwerk van partners. Zo kunnen bedrijven met buitenlandse vestigingen eenzelfde oplossing zoals ze in België gebruiken, ook in andere landen laten installeren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details