NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Plaatsbesparende systemen met esthetische meerwaarde
Een originele en modulaire room divider in een groot landschapskantoor.

Plaatsbesparende systemen met esthetische meerwaarde

Waar het bedrijf initieel vooral producten leverde voor de retailsector, vinden hun oplossingen steeds vaker ook de weg naar kantoorruimtes en zelfs woningen. De trend naar comfortabel wonen op kleinere oppervlaktes vraagt om efficiënte en plaatsbesparende systemen. Precies waar Helbig zich al jarenlang op toespitst.

Winkelinrichting voor food- en non-food winkels, met aluminium als basismateriaal. Daarin specialiseert Helbig zich al sinds zijn ontstaan. Het modulaire karakter en maximale efficiëntie staan daarbij steeds voorop. “Op aangeven van schrijnwerkers vertalen we onze producten in oplossingen voor de winkelier”, zegt Laurent Bonte, general manager bij Helbig. “In de beginjaren werkten we daarvoor grotendeels met gewone profielen, maar later gingen we meer en meer eigen producten ontwikkelen voor productpresentatie in winkels. Met een vlotte integratie in de wand en een quasi oneindige wereld aan mogelijkheden.”

Esthetiek en efficiëntie

Met het oog op toepassingen voor de retail combineert Helbig in zijn oplossingen twee krachtlijnen: een mooi design en een optimaal ruimtegebruik. Precies die twee kenmerken openden gaandeweg ook de deur naar de kantorenmarkt en de laatste jaren naar particuliere projecten. Laurent Bonte: “Op de woonmarkt tekent de trend naar kleiner wonen zich steeds sterker af. De riante villa’s zijn uitzonderlijk aan het worden. Mensen kiezen liever voor een woning van beperkte omvang, maar ze willen niet inboeten op comfort en woonkwaliteit. Een efficiënt gebruik van de ruimte is daarvoor cruciaal. Precies waar wij voor staan. Onze esthetische meerwaarde is een extra troef. Een perfecte match dus.”

Vooral voor dressings levert Helbig steeds vaker oplossingen op maat.

Vooral voor dressings levert Helbig steeds vaker oplossingen op maat. De overstap van aluminium naar stalen structuren leverde ook een groot aandeel in die evolutie. De producten in staal zijn vaak vrijstaand, in tegenstelling tot de alu inbouwoplossingen. Die zijn flexibeler inzetbaar. “En dat legt de mogelijkheden uiteraard wijd open”, zegt Bonte. “Op Architect@Work, op 28 en 29 oktober in Kortrijk Xpo, lichten we graag al een tipje van de sluier. We tonen er twee horizontale inwerkprofielen in een particuliere setting, op stand 12. Niet om de focus naar die markt te verschuiven – de retail blijft de grootste brok van onze dagelijkse activiteiten – wel om de bezoekers te inspireren om creatief aan de slag te gaan. Vertel ons je ontwerp of idee en wij vertalen het in een pasklaar antwoord. Met een modulair karakter om ook aan toekomstige wensen en noden tegemoet te komen.”

Innovatieve room divider

Een ander voorbeeld van de modulariteit en personalisatiemogelijkheden toont Helbig in een groot landschapskantoor. “Een schrijnwerker met wie we geregeld samenwerken wilde een stalen structuur gebruiken om de grote, open kantoorruimte op te delen. We zetten de schets om in een werkbare oplossing. Het modulaire systeem heeft geïntegreerde stalen bloembakken. De mensen op kantoor kunnen de opstelling zelf aanpassen. Ze creëren privacy en rust voor zichzelf, voegen een streepje groen toe en hebben meteen ook een leuke blikvanger op kantoor.” En zo maakt Helbig van elk project weer iets unieks, met optimaal gebruik van de beschikbare plaats en een maximaal ruimtegevoel als resultaat.

Benieuwd? Bezoek stand 12 op Architect@Work of ontdek de mogelijkheden van Helbig in de showroom in realistische setting, zoals een bakkerij, apotheek, kledijwinkel en dressing. De showroom is vrij toegankelijk voor een bezoek.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details