NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Plaatsbesparend schuifdeurbeslag

Plaatsbesparend schuifdeurbeslag

Met schuifdeurbeslag inspelen op de trends. Dat heeft Van Opstal als importeur van meubelbeslag en keuken- en interieurbouwaccessoires goed begrepen. Met het Exedrasysteem van Salice creëer je moeiteloos afgesloten, praktische ruimtes. En het is nog eens plaatsbesparend ook.

De Italiaanse producent Salice bracht Exedra enkele jaren geleden op de markt. Van Opstal haalde deze handige toepassing voor schuifdeuren naar België. “Er is dan ook ontzettend veel vraag naar”, vertelt Sophie Werbrouck, purchasing manager bij Van Opstal. “De woningen vandaag hebben vaak minder ruimte. Bewoners willen die dus nuttig gaan gebruiken en daar speelt dit schuifdeurbeslag op in. Bijvoorbeeld in een dressing. Die kan je zo op een plaatsbesparende manier afsluiten. Een praktische, strakke oplossing die voor een nette, opgeruimde look zorgt. In een handomdraai.”

salice-exedra-pocket-doors-system-34-kopieren

Exedra is namelijk een pocket schuifdeursysteem met mechanische ondersteuning waarbij de deur in de kastenwand verdwijnt. De holte waar de deur in open stand inschuift, is volledig bedekt wanneer je de kasten opnieuw sluit. “Die holte is slechts 55 millimeter breed en de deuren zijn 18 tot 30 millimeter dik”, zegt Sophie. “Je past de deuren volledig aan op maat van je interieur. Met Exedra kunnen we tot een hoogte van 2,5 meter en een breedte van 90 centimeter gaan. Door de beperkte dikte zijn de deuren minder zwaar. Het systeem kan zo’n 30 kilogram dragen.”

Zacht openen en sluiten

Ook in de keukenbouw doet deze toepassing het zeer goed. “Woonkamer en keuken vormen in een hedendaagse woning vaak een geheel. Mensen willen hun keuken kunnen afsluiten op een elegante manier. Al is het maar om de vaat te verbergen bij onverwacht bezoek, om de voorraadkast af te sluiten of om apparaten op te bergen. Met Exedra stop je die werkvlakken gewoon weg.”

salice-exedra-pocket-doors-system-35-kopieren

Optimaal ruimtegebruik met een functioneel, elegant en soepel systeem.

 

Exedra beschikt over een magnetisch softclosesysteem. Dit wil zeggen dat de schuifdeur automatisch in de juiste positie valt, halverwege de beweging. Zo is Exedra meteen ook makkelijk en duurzaam want je manipuleert de deur niet voortdurend zelf. Het softclosesysteem heeft ook een dubbele demping, bij het inschuiven en bij het sluiten van de deur. Bij deuren met vier of vijf scharnieren kunnen ook Smove deurdempers geïnstalleerd worden. Dit creëert een afremmend effect. “En het echte voordeel voor de schrijnwerker, interieur- en keukenbouwer is dat we Exedra gedeeltelijk voorgemonteerd leveren. Dit maakt het eenvoudig te installeren en achteraf ook opnieuw te verwijderen. Wanneer er bijvoorbeeld een klein onderhoud moet gebeuren. Je gebruikt de beschikbare ruimte optimaal en functioneel met een elegant, soepel systeem”, besluit Sophie Werbrouck.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details