Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Afwerking

Piekfijne afwerking van natuursteen

Natural stone_2 kopiëren
Het gebruik van de verkeerde voegkitten laat mogelijks vlekken na.

Tekst | Laureline Vansteenkiste

Beeld | Soudal

22 juni 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Als internationale speler is Soudal al jaar en dag gekend voor zijn productie en verkoop van mastieken, lijmen en PU-schuimen. Met een uitgebreid gamma aan afdichtingskitten voor natuursteen, biedt het bedrijf een zuurvrije elastische siliconenoplossing die geen vlekken maakt op de poreuze steen.

Een natuursteen is elk type steen dat uit de aarde ontgonnen is. Zandsteen, marmer, kwartsiet en graniet, bijvoorbeeld. Het is een steen die vaak gebruikt wordt in badkamers, keukens, zwembaden, gevels en voor binnen- en buitenvloeren. Omdat bepaalde types natuursteen poreuze materialen zijn, vragen ze de juiste behandeling en zorg. Ze bevatten namelijk een netwerk van capillaire kanalen, of haarfijne kanaaltjes, waar stoffen makkelijk binnendringen. Als vloeibare stoffen, zoals siliconenolie of weekmakers, via deze kanalen in de steen dringen, veroorzaakt dit vlekken.

Bepaalde natuurstenen zijn poreus en dus dringen vloeibare stoffen makkelijk in de steen.

Een mooi resultaat zonder vlekken

Om zulke vlekken bij het afdichten van de voegen te voorkomen, gebruik je het beste specifieke afdichtingskitten. Soudal biedt een uitgebreid gamma aan voegkitten specifiek ontwikkeld voor natuursteen, waaronder Silirub MA, Silirub + S8800, Fix ALL® Flexi en Soudaseal 240 FC. Voor een optimaal resultaat moet je goed de specifieke plaatsingstechnieken voor natuursteen in acht nemen en gebruik je de kit het beste op propere tegels of tabletten. Werk je buiten, let dan ook op de weersomstandigheden. Zowel regen als te veel zon of hitte kunnen het eindresultaat beïnvloeden. Vertrouw op Soudal voor een blijvend elastische afdichting zonder enige donkere vlekken in de steen.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Interieurbouw & Schrijnwerk? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details