NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Perfect afgewerkte binnendeuren met één druk op de knop
De omkastingsmachine voert de handelingen in alle afmetingen en afwerkingen uit.

Perfect afgewerkte binnendeuren met één druk op de knop

“Een deur is ingewikkelder dan de meeste mensen denken”, steekt Kevin Six van wal. De salesmanager en co-owner van Viva Machines uit Hooglede stelt dan ook graag de volautomatische machinelijn voor die ze ontwikkelden samen met Stemas met oog op de kwaliteit die Belgische deurenfabrikanten dagelijks afleveren. Met één druk op de knop rollen namelijk perfect afgewerkte binnendeuren van de band.

Belgische binnendeuren staan gekend om hun knowhow en maatwerk. Het deurblad en de omkasting worden met de hulp van Viva Machines volautomatisch geproduceerd en afgewerkt, in verschillende materialen, afmetingen en afwerkingen. En dat begint al bij het laden van de machines. De verschillende onderdelen worden voorzien van een barcode. De machine controleert die en stelt zichzelf automatisch correct in, met een bepaalde tolerantie instelbaar door de klant. Komen die barcode, afmetingen en instellingen niet overeen, dan loopt de machine gewoon verder zonder het onderdeel te bewerken. De machine stopt dus niet.

Voeg een CNC-gestuurde lakinstallatie toe aan je productielijn en geniet van perfect afgewerkte deuren.

“Uniek aan de machine is dat ze in basisuitvoering over vijf motoren met elk een invertor beschikt”, vertelt Kevin Six. “Je kan dus op hetzelfde moment verschillende bewerkingen uitvoeren. Scharnieren en slot uitfrezen, designs frezen, schuin schaven, een tochtborstel infrezen, inkorten, frezen van overhangende laminaat, noem maar op. Daarnaast ontlaadt en stapelt hij de afgewerkte deurbladen ook. Configuraties op maat van de klant zijn perfect mogelijk.”

Perfect afgewerkt

Ook voor de omkastingen beschikt Viva Machines over een soortgelijke automatische machine. De machine leest de barcode in, stelt zich correct in en voert vervolgens alle bewerkingen uit. Deze machine beschikt over één motor met gereedschapswisselaar die sloten, scharnieren, slaglatten, … infreest. Opnieuw in alle afmetingen en afwerkingen.

Daarnaast biedt Viva Machines ook de nodige software aan om alles aan te sturen. Al kan er ook gewerkt worden met het interne pakket van een onderneming. “Verder hebben we ook lakinstallaties om de deurbladen en omkastingen volautomatisch te lakken”, zegt Kevin. “Deze spuitrobot kan voorzien worden meteen instelbaar spuitpistool zodat de kantlat ook perfect wordt gelakt. Met een druk op de knop is je deur dus perfect afgewerkt. Koppel er nog een verpakkingslijn aan en de deuren staan meteen klaar voor een veilig transport.”

Volautomatisch kwalitatieve deurbladen produceren? Dat kan, dankzij Viva Machines.

Respect voor maatwerk

Belangrijk is en blijft hier het op maat werken voor iedere klant. Maatwerk is inherent aan kwalitatieve Belgische binnendeuren en wordt dan ook doorgetrokken in deze volautomatische productielijn. Waarom dan kiezen voor Viva Machines? “Er bestaan al CNC-gestuurde machines, maar die bieden niet dezelfde productiviteit. We vullen een leegte op in de markt”, vertelt Kevin. “Enerzijds draait je productie op een constante capaciteit en kwaliteit. Anderzijds heeft de operator minder verantwoordelijkheden en is het een oplossing in de moeizame zoektocht naar personeel. Door onze oplossingen kan je deuren inkasten, lakken en transportklaar maken. Dat is een enorme tijdswinst zonder in te boeten aan de vertrouwde kwaliteit.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details