NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
PCI Augsburg GmbH viert 70-jarig bestaan

PCI Augsburg GmbH viert 70-jarig bestaan

70 jaar succes voor PCI

THOMSIT is een kwalitatief hoogwaardig merk voor de vloer- en parketplaatser en is het belangrijkste merk voor vloeren in de productportfolio van de PCI Group voor West-Europa. In 2020 viert PCI Augsburg GmbH het 70-jarig bestaan van het bedrijf. PCI Augsburg GmbH, in 1950 opgericht als Poly-Chemie-Ingenieurgesellschaft mbH, begon met twee mensen en heeft zich ontwikkeld tot een van Duitslands grootste fabrikanten van bouwchemicaliën met meer dan 1200 werknemers en een omzet van ruim boven de EUR 300 miljoen.

De oprichters van het bedrijf, Karl Strehle, een ingenieur uit Augsburg, en Hans W. Schulz, een zakenman uit Frankfurt, betraden al in 1951 met succes de markt met hun “betonemulsie”, een nieuw ontwikkeld product voor de verbetering van de hechtingseigenschappen van cementmortels.

In de volgende decennia werd het bedrijf een pionier in de sector met innovatieve producten zoals de in 1959 geïntroduceerde PCI FT® Klebemörtel, de eerste cementgebonden tegellijm voor dunbedverlijming. In 1981 kwam PCI met de eerste flexibele tegellijm in poedervorm, waarmee PCI marktleider werd op het gebied van tegelverlijming.

PCI Werk Augsburg

Duurzaamheid is al vele jaren een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur van PCI. Bij PCI staat duurzaamheid centraal, van de productontwikkeling tot de levering. Voor de productie wordt bij voorkeur gebruikgemaakt van milieuvriendelijke grondstoffen en voor de verpakking en lichte producten van ecologische of gerecyclede materialen, die de uitstoot van kooldioxide tijdens het vervoer verminderen. De PCI- en THOMSIT-producten zijn onderscheiden met verschillende milieukeurmerken, zoals de bekende ‘Blauer Engel’ (blauwe engel) in Duitsland. Deze producten dragen aanzienlijk bij aan de verlaging van de concentraties verontreinigende stoffen in gebouwen en daarmee aan de gezondheid en het welzijn van de gebruikers.

Een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf was de acquisitie van THOMSIT, opgericht in 1946, dat in 2017 werd overgenomen van Henkel. Met de overname van de op een na grootste aanbieder van vloersystemen in het Duitstalige gebied heeft PCI haar productportfolio verder uitgebreid.

Vandaag de dag is PCI Augsburg GmbH een succesvol groeiend bedrijf, een van de toonaangevende producenten van bouwchemicaliën en marktleider in de sector tegellijmproducten in het Duitstalige gebied. Het bedrijf blijft in de toekomst investeren in zijn drie fabrieken in Augsburg, Hamm en Wittenberg. PCI heeft onlangs de uitbreiding van haar leveringscentrum in Augsburg voltooid, die op 8 oktober 2020 in gebruik wordt genomen.

img018historischebilderpci-kopieren

“Wij kijken met trots terug op een zeer succesvolle geschiedenis in de afgelopen 70 jaar en we schrijven elke dag verder aan dit succesverhaal”, zegt Marc C. Köppe, voorzitter van de raad van bestuur van PCI. “Onze focus ligt op het aanbieden van complete systeemoplossingen. De door ons ontwikkelde bouwmaterialen zijn eenvoudig en rationeel te gebruiken, bestrijken alle toepassingsgebieden en zijn in elk opzicht overtuigend. Dat is onder meer te danken aan onze nauwe samenwerking met gespecialiseerde dealers en aannemers. Wanneer wij advies en training geven, leren we ook de problemen van de klanten en de eisen van de markt kennen, waardoor we ons in de toekomst nog beter aan veranderende markteisen kunnen aanpassen. Wij willen dan ook van deze gelegenheid gebruikmaken om onze klanten te bedanken voor 70 jaar samenwerking in onderling vertrouwen.”

Voor de rest van 2020 heeft PCI een aantal activiteiten gepland om het 70-jarig bestaan van het bedrijf te vieren. Informatie in verband met het jubileum en over het bedrijf en de geschiedenis vindt u op de website van PCI (https://www.pci-afbouw.nl/over-ons/70-jaar-pci/). Voor de jubileum activiteiten raden wij u aan PCI te volgen op Facebook, LinkedIn en Instagram. Ook THOMSIT is te volgen via Facebook, LinkedIn en Instagram.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details