NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Partner met toegevoegde waarde voor Europese machinebouwers
Het team van Viva Machines verhuisde onlangs naar een nieuwbouw.

Partner met toegevoegde waarde voor Europese machinebouwers

Met nieuwbouw klaar voor verdere groei

Afkortzagen, corpuspersen, boor- en freescenters, 5-assige CNC-bewerkingscentra, …., de houtbewerker kan al jaren bij Viva Machines terecht voor gespecialiseerde machines op maat. Vandaag breidt de machineleverancier het gamma gevoelig uit met standaard houtbewerkingsmachines. Viva Machines blijft in elk geval zijn aloude visie trouw en kiest eens te meer voor een samenwerking met Europese specialisten in hun vakgebied. De firma investeert niet alleen in producten, maar ook in mensen en faciliteiten. De redactie van Interieurbouw & Schrijnwerk bezocht het gloednieuwe gebouw met ruime show- en demoroom.

De traditionele houtbewerkingsmachines van Griwood en kantenlijmers van Cehisa worden op dit moment in de nieuwe showroom geïnstalleerd.

“Hoewel we al sinds 2015 een gestage groei kennen, hebben we toch steeds geprobeerd om alles te combineren op onze vroegere locatie. Nu werd het echt te krap en was het tijd voor vernieuwing. Daarom investeerden we in een nieuw gebouw, dat ons de kans geeft om verder te groeien, maar ook een extra troef is om technische geschoolde mensen aan te trekken. Het blijft namelijk moeilijk om geschikt personeel te vinden en dan telt elk detail om mensen te overtuigen”, zegt mede-eigenaar en general manager Kevin Six. “Deze nieuwe ‘thuis’ omvat kantoorruimtes en vergaderlokalen, maar ook een overzichtelijke show- en demoroom. In onze Academy kunnen we opleidingen en bijscholingen organiseren. Tot slot is er meer ruimte om machines op voorraad te houden zodat we onze klanten nog beter en sneller kunnen dienen.”

Gespecialiseerde Europese fabrikanten

Bij Viva Machines zitten ze niet stil. Voor de houtverwerkende industrie is de machineleverancier al jaren officieel verdeler van de afkortzagen van Omga, de corpuspersen van Erregi, de persen van Orma, de boor- en freescenters van Stema, de 5-assige CNC-bewerkingscenters van Pade en de houtbewerkingsmachines op maat van Stemas. “Klanten die deze gespecialiseerde machines bij ons kochten, vroegen vaak of we ook eenvoudige standaardsystemen konden leveren. Telkens weer hebben we de boot afgehouden, maar dat is niet langer het geval”, stelt Six. “Sinds kort hebben we ons gamma aan houtwerkingsmachines gevoelig uitgebreid. Zo verdelen we nu ook alle traditionele machines van Griwood (Italië), CNC-gestuurde bewerkingsmachines van Rierge (Spanje), kantenlijmers van Cehisa (Spanje) en opdeelzagen van Nimac (Griekenland). Deze firma’s hebben één voor één een open geest, waar een klant geen nummer is. Bij de start van een project wordt geluisterd naar de behoeften van de klant. Daar kunnen we met onze ervaring en knowhow heel wat meerwaarde bieden. Onze visie blijft ongewijzigd: we kiezen nog altijd bewust voor Europese fabrikanten, die specialist zijn in hun vakgebied.”

Voor de opdeelzagen gaat Viva Machines in zee met het Griekse Nimac Group-Woodworking Machines.

Paneelzagen, schaafmachines en CNC-gestuurde nesting machines

Griwood, opgericht door de eigenaars van het bekende Griggio Machinery, is toonaangevend op het vlak van traditionele houtbewerkingsmachines, zoals paneelzagen. Viva Machines heeft ook een overeenkomst met de Spaanse fabrikant Rierge S.A. voor de verdeling van hun CNC-gestuurde bewerkingsmachine. Hun productgamma omvat verschillende types machines, zowel nesting als met balken. “Met de Easynest Evolution krijgt de klant zowel een nesting machine als een CNC-machine met balkentafels, gecombineerd in één oplossing. De nesting machine kan uitgerust worden met balkentafels met cups, die automatisch over de nestingtafel gepositioneerd kunnen worden”, geeft de general manager aan. “Deze bewerkingsmachine kan afhankelijk van de toepassing zowel in een 3-assige als 5-assige uitvoering geleverd worden. Het gereedschapsmagazijn met 10, 12 of 16 plaatsen bevindt zich op de X-as, naast de spindel, waardoor er sneller van gereedschap gewisseld kan worden.”

De DYNAMIC kantenlijmer van het Spaanse merk Cehisa.

Opdeelzagen en kantenlijmers

Voor de opdeelzagen gaat de machinelevercier in zee met het Griekse Nimac Group-Woodworking Machines. Het gamma omvat verschillende types, waaronder de Hermes 70 CNC en de Atlas 80/100 (T). Met hun ruime ervaring kan deze firma systemen aanbieden, die volledig op de specifieke behoeften van elke klant afgestemd zijn. “Tot slot zijn we sinds het begin van dit jaar ook de officiële en exclusieve verdeler voor de Benelux van de Dynamic en industriële kantenlijmers van het Spaanse merk Cehisa”, sluit Kevin Six af. “Deze machines zijn beschikbaar in verschillende composities en worden volledig in de fabriek in Barcelona geproduceerd. Ze worden gekenmerkt door een hoge afwerkingsgraad en betrouwbaarheid, en een uitermate hoog gebruiksgemak.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details