NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Parket voor het leven
De collectie PD 400 is verkrijgbaar in ultramat gelakt en natuurgeolied, alle andere collecties van MeisterParquet. longlife zijn uitsluitend met de innovatieve en vlekbestendige ultramatte lak ‘Duratec Nature’ verkrijgbaar (hier: PD 400, Eik authentic crèmewit 9031, natuurgeolied)

Parket voor het leven

Nu watervast en ultramat gelakt 

Het nieuwe assortiment van MeisterParquet. longlife combineert de bewezen technische voordelen van hdf parket met nieuwe technische functionaliteiten en assortimentbrede moderne en natuurlijke kleuren. 

Vijf collecties, drie sorteringen, assortimentsbrede kleuren: 

de nieuw Parquet-collectie van MEISTER biedt overzichtelijkheid zonder in te boeten aan diversiteit. Met PD 450 en PD 400 kies je uit twee collecties landhuisvloeren, in kasteelplankenformaat van 2.400 op 255 millimeter (PD 450 /ultramat gelakt) en het klassieke landhuisdeelformaat van 2.200 op 180 millimeter (ultramat gelakt of natuurgeolied). De visgraatcollectie PS 500 (formaat: 710 x 142 mm) en collectie korte planken PS 300 (1.187 x 142 mm) zijn verkrijgbaar in acht ultramat gelakte kleurstellingen. De scheepsvloercollectie PC 200, die ook in de onderhoudsarme ultramat gelakte variant verkrijgbaar is, vervolledigt het assortiment. De drie geselecteerde sorteringen zijn zowel authentiek, levendig als harmonieus. In de collectie ligt de focus op eiken, maar ook essen-, beuken- en notenhout spelen een belangrijke rol in het assortiment. 

De vijf moderne en natuurlijke kleurstellingen crèmewit, crème, pure, natuur en greige vinden we (naast een aantal collectiespecifieke kleuren) assortimentsbreed terug in de gezamenlijke collectie, zodat je vloeren in verschillende ruimten mooi op elkaar kan afstemmen en ook het geven van advies hieromtrent en heel stuk eenvoudiger wordt. 

MeisterParquet. longlife is door de geringe warmtegeleidingsweerstand ideaal om zwevend te leggen boven een vloerverwarmingssysteem (hier: PD 450, Eik levendig greige 9049, ultramat gelakt).

Nieuwe ultramatte lak ‘Duratec Nature’

Voor het nieuwe MeisterParquet. longlife-assortiment wordt gebruik gemaakt van de speciaal ontwikkelde, innovatieve ultramatte lak Duratec Nature. Deze dringt tot diep in elke houtporie door en minimaliseert het vereiste onderhoud van de vloer, terwijl het een sterk verbeterde vlekbestendigheid met antivoetafdrukeffect realiseert en een hoge bestendigheid tegen microkrassen en slijtage waarborgt. Tegelijkertijd beschikt Duratec Nature over een unieke ultramatte, open look, waardoor een aangename voelbare structuur ontstaat en de vloer zeer natuurlijk aanvoelt. Bij deze laktechniek worden geen matteringsmiddelen gebruikt, voor een unieke dieptewerking en natuurlijke uitstraling. 

Alle parketvloeren, met of zonder ultramatte lak, beschikken over een natuurlijke antibacteriële toplaag zonder chemische additieven. Door de impregnering van de randen met AquaStop is MeisterParquet. longlife officieel vier uur watervast (m.u.v. PS 500). 

PD400 Eik in authentic wit gekalkt 9003.

Technische voordelen van de hdf tussenlaag

De technische structuur van MeisterParquet. longlife is onveranderd gebleven. Opnieuw heeft MEISTER gekozen voor een stabiele tussenlaag van hdf, die tal van voordelen met zich meebrengt, onder andere op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Voor een toplaag van edel hout is een dikte van 2,5 millimeter voldoende, omdat Longlife-parket een bijzonder goede indrukstabiliteit heeft en daardoor zeer duurzaam is. De geringe warmtegeleidingsweerstand van 0,12 m²K/W (in combinatie met dempende onderlaag MEISTERSilence 25 DB) ligt nog onder de grenswaarde van 0,15 m²K/W van de BVF, de Duitse vereniging voor oppervlakteverwarming en -koeling. Daarmee is MeisterParquet. longlife zelfs bij zwevende plaatsing ideaal voor vloerverwarming, omdat de warmte snel en zonder verlies in de ruimte wordt verspreid. Door het hogere eigengewicht van het hdf zijn de planken bovendien bijzonder geluidsarm.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details