Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Sectornieuws

Overschakelen naar watergedragen producten

Voor Vergalle Interieurs was de kwaliteit van watergedragen lakken de voornaamste vereiste.

Tekst | Hesse

Beeld | Hesse / Vergalle Interieurs

27 oktober 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Vergalle Interieurs uit Nieuwerkerken wilde voor watergedragen producten kiezen en trok met die vraag naar leverancier Hesse. Zo wil Vergalle zijn VOS-uitstoot herleiden en duurzamer produceren. De partners staken de koppen bijeen voor een solventenvrij productengamma op maat van de wensen en noden.

Uiteraard had de firma Vergalle Interieurs hierbij een aantal bedenkingen, met als voornaamste de kwaliteit van deze watergedragen producten. Hesse stelde hen al snel gerust: watergedragen lakken scoren minstens even goed als solventgedragen producten. “Ze bieden zelfs aanzienlijke voordelen bij het verwerking- en reinigingsproces”, klinkt het bij Hesse. “Hydro-producten laten zich verdunnen en reinigen met water. Zo bespaar je beduidend aan reinigingsproducten met oplosmiddel. Laat ons ook het voordeel van het beperken aan afvaloverschotten aanhalen, doormiddel van het chemische scheidingsproces coagulatie.”

Vergalle Interieurs richtte onder meer de Torfs-winkel in Lochristi in.

Maximale recuperatie, minimaal verlies

Watergedragen producten zijn voor bepaalde toepassingen bovendien bruikbaar zonder tweede component. Het behoud van het zuivere product laat toe resterende lakken te recupereren. Zo herleid je de verliezen tot een minimum. Voor een bedrijf zoals Vergalle Interieurs was dat een belangrijke argument. Zij lakken voornamelijk projecten af met de HD-pomp of met hun spuitrobot. De resten gaan op die manier niet verloren.

“Watergedragen lakken zijn duurder dan klassieke solventgedragen producten,” vult Hesse aan, “maar het zuinige verbruik, het minimale verlies en de ecologische meerwaarde maken deze producten een goede keuze. De prijszetting blijft aantrekkelijk, zeker als je de extra troeven in rekening brengt. Het vraagt een nieuwe mindset, die zeker de moeite loont. Daar kan Vergalle Interieurs van getuigen.”

Vergalle Interieurs is sinds 1969 een familiale onderneming die hun focus legt op zowel b2b met projecten voor bekende retailers, als op de b2c-markt voor interieur in het betere afwerkingssegment van fineer en lakwerk.

Hal 5 – STAND 5200    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Interieurbouw & Schrijnwerk? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details