NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Overschakelen naar watergedragen producten
Voor Vergalle Interieurs was de kwaliteit van watergedragen lakken de voornaamste vereiste.

Overschakelen naar watergedragen producten

Vergalle Interieurs uit Nieuwerkerken wilde voor watergedragen producten kiezen en trok met die vraag naar leverancier Hesse. Zo wil Vergalle zijn VOS-uitstoot herleiden en duurzamer produceren. De partners staken de koppen bijeen voor een solventenvrij productengamma op maat van de wensen en noden.

Uiteraard had de firma Vergalle Interieurs hierbij een aantal bedenkingen, met als voornaamste de kwaliteit van deze watergedragen producten. Hesse stelde hen al snel gerust: watergedragen lakken scoren minstens even goed als solventgedragen producten. “Ze bieden zelfs aanzienlijke voordelen bij het verwerking- en reinigingsproces”, klinkt het bij Hesse. “Hydro-producten laten zich verdunnen en reinigen met water. Zo bespaar je beduidend aan reinigingsproducten met oplosmiddel. Laat ons ook het voordeel van het beperken aan afvaloverschotten aanhalen, doormiddel van het chemische scheidingsproces coagulatie.”

Vergalle Interieurs richtte onder meer de Torfs-winkel in Lochristi in.

Maximale recuperatie, minimaal verlies

Watergedragen producten zijn voor bepaalde toepassingen bovendien bruikbaar zonder tweede component. Het behoud van het zuivere product laat toe resterende lakken te recupereren. Zo herleid je de verliezen tot een minimum. Voor een bedrijf zoals Vergalle Interieurs was dat een belangrijke argument. Zij lakken voornamelijk projecten af met de HD-pomp of met hun spuitrobot. De resten gaan op die manier niet verloren.

“Watergedragen lakken zijn duurder dan klassieke solventgedragen producten,” vult Hesse aan, “maar het zuinige verbruik, het minimale verlies en de ecologische meerwaarde maken deze producten een goede keuze. De prijszetting blijft aantrekkelijk, zeker als je de extra troeven in rekening brengt. Het vraagt een nieuwe mindset, die zeker de moeite loont. Daar kan Vergalle Interieurs van getuigen.”

Vergalle Interieurs is sinds 1969 een familiale onderneming die hun focus legt op zowel b2b met projecten voor bekende retailers, als op de b2c-markt voor interieur in het betere afwerkingssegment van fineer en lakwerk.

Hal 5 – STAND 5200    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details