NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Overname interieurbedrijf als strategische stap naar verdere groei
SD werkt zowel voor de B2C als voor de B2B-markt.

Overname interieurbedrijf als strategische stap naar verdere groei

Fusie combineert vijftig jaar ervaring met frisse innovatie

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw voegt het gerenommeerde interieurbedrijf Volux Interieur toe aan zijn portefeuille. Twee jaar na de succesvolle overname van Biwood zet SD zijn expansie treffend verder. Voor Stijn Dirken en Jef Dens, de bestuurders van SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw, markeert deze overname een strategische stap naar verdere groei en ontwikkeling. De overname belooft een win-win situatie te zijn: Volux brengt meer dan vijftig jaar ervaring in de interieursector mee, terwijl SD een frisse impuls en innovatie door het bedrijf laat waaien.

Het verhaal van SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw begon vijftien jaar geleden toen Stijn Dirken zijn eenmanszak oprichtte. In de eerste vijf jaar specialiseerde hij zich in schrijnwerk, waarna Jef Dens zich bij het team voegde en hij het interieur bij SD verder ontwikkelde. De jaren daarna is SD organisch gegroeid en anno 2023 kunnen ze met trots zeggen dat zestig medewerkers zich dagelijks inzetten om het succes van de SD Group te maken.

Volux Interieur werd opgericht door Jos Van Olmen in 1968. In 1992 nam Staf Macken het roer over. De overname van Volux Interieur is een logische stap om het interieurschrijnwerk bij SD verder uit te breiden.

Van links naar rechts: bestuurders bij SD Jef Dens en Stijn Dirken, Staf Macken (vorige eigenaar van Volux), Jos Van Olmen (oprichter van Volux).

Bouwen op ervaring

“Vakmensen zijn uiterst schaars en moeilijk te vinden”, legt bestuurder bij SD Stijn Dirken. “Met de ervaren vakmannen en een bedrijf dat over een schat aan expertise beschikt, zagen we in Volux Interieur de ideale kans om de SD Group te versterken.” Medebestuurder Jef Dens vult aan: “Er zijn zelfs medewerkers die er al langer dan dertig jaar werken. Dat is een mooie meerwaarde voor ons relatief jonge bedrijf.”

Wie bij SD werkt, rekent op boeiende projecten met topmateriaal in een omgeving waar vakmanschap gewaardeerd wordt.

Identiteit behouden

SD verwelkomt het Volux-team met open armen. De nieuwe gezichten maken voortaan deel uit van de familiale, gedreven bedrijfscultuur. Het bestuur doet er alles aan om de unieke identiteit van het bedrijf te behouden. “SD is een grote familie”, benadrukt Stijn. “Het menselijk kapitaal vormt de motor van ons mooie groeiverhaal. Wie voor ons werkt, rekent op leuke, uitdagende projecten met topmateriaal in een omgeving waar vakmanschap gewaardeerd wordt.”

Die filosofie vormt sinds de start in 2008 de basis voor de evolutie van SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw. Daarom blijft voormalig eigenaar van Volux Interieur Staf Macken ten minste tot het einde van 2024 werkzaam in het bedrijf. Zo kan hij de continuïteit waarborgen en geleidelijk aan de integratie binnen de SD Group begeleiden. Ook blijven zowel de showroom als het atelier in Mol behouden. “Daarna kan Staf stilaan van zijn pensioen gaan genieten”, lacht Stijn.

De fusie tussen SD en Volux garandeert nog meer expertise en een innovatieve aanpak voor maatwerkconcepten.

Innovatie stimuleren

Naast het behoud van de bedrijfscultuur, is SD vastbesloten om hun expertise met Volux Interieur te delen en innovatie te stimuleren. “Op bepaalde gebieden is Volux enigszins achtergebleven. Daar zullen wij met onze frisse, moderne aanpak verbeteringen in aanbrengen”, aldus Jef. SD is actief in de B2C en B2B-markt. “Wij hebben projecten van de kleinere budgetten tot grotere investeringen”, besluit Stijn. “Die diversiteit willen we zeker behouden.”   ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details