Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Bouw- & meubelbeslag

Osiris Hertman: de kunst van het ‘verhullen’

argentalu_l0a0001-copy

5 augustus 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het ‘Osiris Showhuis’ toont waartoe de architecten, interior en product designers van de Osiris Hertman Studio in staat zijn. “De invisible neo-scharnieren en het pivotica pro-systeem van argenta passen perfect in die setting en zorgen voor rust in het interieur”, vertelt bezieler Osiris Hertman zelf.

“Al was dit niet de eerste keer dat we de argenta invisible en pivotica-scharnieren integreerden in een interieur van onze hand”, licht Osiris Hertman toe, verwijzend naar z’n lange ervaring in de productie van binnendeuren. “Daarvoor nemen we de beter interieurbouwers onder de arm. Zij zijn het die mij op de hoogte brachten van de argenta-systemen en ik was er meteen voor gewonnen.”

Invisible neo-scharnieren

De consequente aankleding in hout doet denken aan de entree van een tempel.


Design dat niet afleidt
Osiris Hertman: “De bovenverdieping van ons showhuis heb ik opgevat als een plek in huis om te ontspannen. Dat de gang ernaartoe dezelfde sfeer ademt, vond ik dan wel essentieel. De lengte en de consequente aankleding in hout maken trouwens dat die wel een entree van een tempel lijkt, waarin alles weggewerkt zit, tot de scharnieren van de binnendeuren toe. Ik vind het nu eenmaal essentieel dat design niet afleidt, dat het voor rust in het interieur zorgt. En daar dragen verborgen technieken als deze absoluut toe bij.”

Ook het argenta pivotica pro-systeem in het showhuis is volgens Hertman een dankbaar geschenk voor architecten om – naast vloer en plafond – ook wanden te laten doorlopen. “Wist je trouwens dat heel wat architecten hun ontwerpen uittekenen met de deuren dicht? En dat terwijl mensen hun deuren 90 procent van de tijd gewoon open laten? Wat wijst nog maar eens op het belang van een mooie integratie.” 

Invisible neo-scharnieren

Alles is weggewerkt, tot de scharnieren van de binnendeuren toe.


Trendkleuren
Waar argenta volgens Hertman heel sterk in is, is dat het de interieurtrends op de voet volgt. Waar vroeger rvs of chroom de norm was voor deurbeslag, is nu steeds meer vraag naar kleuren als mat zwart en brons. Met een geborstelde look krijgen die nóg meer uitstraling. “Tegelijk denken ze ook mee met de interieurarchitect”, aldus Hertman. “Ze snappen de kunst van het ‘verhullen’. Zo is er dankzij de juiste afdekkapjes nergens op de scharnieren een schroef te zien. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Interieurbouw & Schrijnwerk? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details