NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Organisatoren tellen af naar Prowood: “We zijn er klaar voor!”
Bezoekers kunnen er de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van houtproducten, machines, gereedschappen en materialen ontdekken.

Organisatoren tellen af naar Prowood: “We zijn er klaar voor!”

Flanders Expo wordt trefpunt voor de houtverwerkende nijverheid

Olivier Claesens kijkt vol verwachting uit naar de opening van zijn geesteskind, meteen het eerste grote evenement voor de sector na de uitbraak van de covidpandemie. Het team van Claever Associates heeft hard gewerkt en is volledig klaar voor de zevende editie van de technologische houtvakbeurs Prowood. Met 177 exposanten is de beursvloer bijna volledig volgeboekt en daar zijn de organisatoren best trots op. Voor het eerst wordt ook de parketsector verwelkomd. Naast de actie op de beursvloer staat de houtvakbeurs ook garant voor een rijk gevuld randprogramma. Eén ding is nu al duidelijk: van 17 tot en met 21 oktober zijn Hallen 1, 2 en 4 van Flanders Expo in Gent opnieuw ‘the place to be’ voor al wie in de houtverwerkende industrie actief is. 

De organisatoren en de leden van de adviesraad zijn trots. Met 177 exposanten is Prowood bijna volgeboekt. De bezoekersregistratie verloopt vlot. (Beeld: LCPD.be)

Meer dan een beurs

De organisatoren hebben lang gevreesd dat COVID-19 roet in het eten zou gooien en dat deze editie van Prowood gedwongen in de tijd verplaatst zou moeten worden. Maar vandaag maken de ontelbare virtuele evenementen van de laatste maanden opnieuw plaats voor een ‘echte’ beurs waar exposanten en bezoekers elkaar fysiek kunnen ontmoeten. De organisatoren zorgden ook voor een rijk gevuld randprogramma. Op zondag 17 oktober bijt Bouwunie de spits af met een seminarie rond de verschillende meettoestellen en scanners op de markt. De volgende dagen verzorgen het WTCB en de Confederatie Bouw infosessies rond de TV 272 over de uitvoering van houten vloerbedekkingen en afwerkingsbehandelingen, brandwerende doorvoeringen in vloeren en wanden en thermische buitengevelisolatie (ETICS). 

Opnieuw een ‘echte’ beurs, waar exposanten en standhouders elkaar fysiek ontmoeten.

Verder is er ook een opleiding rond FSC-certificering van bedrijven en zet een speciale Tapio-route thema’s als IoT en Industrie 4.0 in de kijker. “Op de beursvloer zelf zijn er permanent demonstraties in houtdraaien en –snijden, de plaatsing en afwerking van parket en de restauratie van historische parketvloeren”, geeft Olivier Claesens aan. “Aangezien het ook in deze sector een helse taak blijft om geschikt geschoold personeel te vinden, proberen we zoveel mogelijk leerlingen en studenten naar Flanders Expo te halen, zodat zij zelf kunnen ontdekken wat deze sector te bieden heeft.”

De kracht van hout, in al zijn vormen.

Veilig voor standhouders en bezoekers

We krijgen stilaan onze bewegingsvrijheid terug, maar toch blijft veiligheid geboden. Dat geldt ook op Prowood. Bij aankomst zal elke bezoeker eerst langs het Covid Safe Ticket checkpoint moeten passeren. Daar moet elke bezoeker die 12 jaar of ouder is naast een geldig toegangsticket ook een Covid Safe Ticket kunnen tonen. Bovendien heeft Flanders Expo de nodige maatregelen genomen om een gezond binnenklimaat voor elke bezoeker te creëren, met de nodige ventilatie in de hallen en gangen. Al wie in de houtverwerkende industrie actief is, kan dus veilig en gezond naar het trefpunt voor de sector. Op de openingsdag, zondag 17 oktober, kan je er terecht van 10 tot 18 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag is de beurs telkens geopend van 12 tot 20 uur. Op donderdag opent Flanders Expo om 10 uur en gaan de deuren definitief dicht om 18 uur. Registreren doe je vooraf op prowood-fair.be. Parkeren kan probleemloos op de verschillende parkings rond het beursgebouw.   

Klik op de afbeelding om naar de interactieve plattegrond te gaan.

Eigen zone voor de parketsector 
Na het wegvallen van Europarket en Efwex had de Belgische parketsector geen eigen beurs mee. Daar komt nu gelukkig opnieuw verandering in, want de sector hangt als partner zijn wagonnetje aan de solide Prowood-trein. De sector krijgt een eigen zone in Hal 1, waar bezoekers terecht kunnen op de standen van talrijke bedrijven uit de sector, maar ook in de demonstratiezones van de parketplaatsers en -restaurateurs. Voor sommige grote spelers die hun vaste stek uit vorige deelnames aan de beurs blijven behouden, moet men wel naar Hal 2 of 4.

Prowood is het trefpunt voor al wie in de houtverwerkende industrie actief is.

Praktische informatie

Openingsuren (17 tot en met 21 oktober 2021):
Zondag 17/10/2021 van 10:00 uur tot 18:00 uur
Maandag 18/10/2021 van 12:00 uur tot 20:00 uur
Dinsdag 19/10/2021 van 12:00 uur tot 20:00 uur
Woensdag 20/10/2021 van 12:00 uur tot 20:00 uur
Donderdag 21/10/2021 van 10:00 uur tot 18:00 uur

Locatie: De meest moderne en centrale locatie Flanders Expo in Gent (België) werd voor het evenement Prowood® gekozen. Tal van vakbeurzen vinden er plaats, waaronder ook heel gespecialiseerde vakbeurzen die over (inter-) nationale uitstraling beschikken.

Contactgegevens:
Maaltekouter 1 | B-9051 Gent | +32 (0) 9 241 92 11
[email protected] | www.prowood-fair.be/nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details