NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Optimalisatie als missie

Optimalisatie als missie

Als interieurbouwer weet je dat alles begint met kwalitatief en betrouwbaar materiaal. Daarvoor zit je goed bij Robaco. Niet alleen biedt het Belgische toeleveringsbedrijf een uitgebreid assortiment van producten voor de houtverwerkende industrie, het doet daarvoor steeds beroep op gerenommeerde leveranciers. Zo is Robaco de exclusieve verdeler van het Italiaanse Wirutex, sinds 2015 onderdeel van de Biesse Group. Nieuw in dat aanbod is de Gladio, een voegfrees voor kantenaanlijmmachines.

Verbonden door vakmanschap

Robaco biedt al decennialang een compleet gamma aan snijgereedschappen, ondersteund door een eigen slijpservice. Het Italiaanse Wirutex is al 35 jaar producent van houtbewerkingsgereedschappen. Wirutex zet in op continue kwaliteitsverbetering, flexibiliteit, inspelen op marktnoden en vooral: een perfecte service. Het mag dan ook niet verbazen dat Wirutex in Robaco de perfecte partner vond om zijn strategie in België mee uit te bouwen.

Gladio voor Batch-One-producties

Het nieuwe, hoogtechnologische gereedschap Gladio past perfect binnen die strategie. Bruno Vermote, bestuurder Robaco: “Met Gladio brengt Wirutex een voegfrees met snijranden uit polykristallijne diamant op de markt, speciaal ontwikkeld voor Batch-One-producties. De voorfrees beschikt onder andere over een verschillende axialiteit en de mogelijkheid om panelen met diverse diktes te bewerken. Ze biedt een excellente afwerking op verschillende materialen en bij afwisselende snelheden.”

Service op maat

Daar stopt het verhaal niet. Robaco gaat verder dan gewone toeleveringsactiviteiten. Het bedrijf kiest voor een optimale service en wil voor elke machine dan ook de perfecte oplossing bieden. Of dat nu uit voorraad is, of op maat van de klant. Bruno Vermote: “We analyseren altijd het machinepark van de klant, geven advies over hoe en waar productie en verbruik geoptimaliseerd kunnen worden en tonen hoe bepaalde producten correct gebruikt kunnen worden. Zo minimaliseren klanten de jaarlijkse kost van zowel gereedschap als slijpen, zonder kwaliteitsvermindering. We dragen met plezier ons steentje bij aan het succes van onze klanten.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details