NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Op naar naadloze componenten
REHAU beschikt over een immens assortiment kantenbanden in een groot aantal kleuren en decors.

Op naar naadloze componenten

Het antwoord: honderd procent lijmvrije kanten met een puur polymere functionele laag. En dankzij REHAU kunnen ook schrijnwerkers deze naadloze componenten vervaardigen.

Tekst: Tom Rampelbergh  Beeld: REHAU

Wie polymeer zegt, zegt meteen ook REHAU. De van oorsprong Duitse polymeerspecialist, ondertussen wereldwijd actief, pakt uit met RAUKANTEX pro: honderd procent lijmvrije kanten met een puur polymere laag. “Schrijnwerkers zijn bereid hun productieprocessen aan te passen om maatwerk en unieke oplossingen uit te werken die voldoen aan de hygiënische en kwalitatieve eisen van hun klanten”, weet REHAU. “Wij ondersteunen hen hierbij met RAUKANTEX pro. De polymere, harde functionele laag ervan versmelt volledig met het betreffende paneel bij gebruik van laser, hete lucht of NIR. En dat zijn fabricageprocessen waar vooral schrijnwerkers mee aan de slag gaan.”

Kantenbandverwerking zonder zichtbare voegen is een hot item. (Beeld: HL-STUDIOS)

Mee met de nulvoeg

Kantenbandverwerking zonder zichtbare voegen tussen het oppervlaktemateriaal en de rand is een hot item. Ongeacht de gebruikte productietechniek willen ook schrijnwerkers deze oplossing aan hun klanten aanbieden. “En dat kan dankzij RAUKANTEX pro”, klinkt het bij REHAU. “De gekleurde, gecoëxtrudeerde functionele laag op PP-basis hecht namelijk maximaal en dat levert een permanent functionele onzichtbare voeg met een perfecte uitstraling op. Bovendien is RAUKANTEX pro sneller en goedkoper te verwerken dan andere systemen die beschikbaar zijn op de markt. Sneller aangezien de instel- en omsteltijden op de machine korter zijn, zuiniger omdat er het onderdeel geen nabewerking vereist. Dat er bovendien geen reinigingswerk aan de machine nodig is, klinkt ongetwijfeld als muziek in de oren van de schrijnwerkers. We gebruiken geen lijm dus zijn er ook geen lijmresten. Het resultaat zijn componenten met een zeer hoge warmte- en vochtbestendigheid. De verbinding tussen rand en plaat schuurt niet uit en vergeelt niet door de jaren heen.”
REHAU ontwikkelde, naast de perfect onzichtbare voeg van RAUKANTEX pro, ook een nieuwe generatie RAUKANTEX plus. “Vergeleken met zijn voorganger maakt de nieuwe RAUKANTEX plus op basis van TPU indruk met een betere hechting, hogere uv- en kleurstabiliteit en een verhoogde hardheid”, horen we bij REHAU.

Kantenservice

REHAU beschikt over een immens assortiment kantenbanden in een groot aantal kleuren en decors. Bijna alle 1.800 kleuren en decors in het voorraadprogramma zijn verkrijgbaar in de plus- en pro-versies. Het complete assortiment kantenbanden van REHAU telt meer dan 100.000 varianten in alle gangbare afmetingen. Ze zijn geschikt voor alle machinetypes en passen bij de meer dan 15.000 plaat- en laminaatsjablonen van alle toonaangevende fabrikanten. “Het gehele REHAU-assortiment is leverbaar in elke hoeveelheid en elke lengte vanaf één meter”, benadrukt de polymeerspecialist. “Je vindt ook de nieuwe kanten die passen bij de huidige collecties van plaatfabrikanten Egger, Finsa, Kaindl en kronospan in onze online shop.” De gratis stalenservice van REHAU laat bovendien toe tot tien stalen kantenband te bestellen, een sterke troef in het bepalen van de perfecte pasvorm.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details