NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Onzichtbare binnendeuren met strak en minimalistisch topdesign

Onzichtbare binnendeuren met strak en minimalistisch topdesign

In het Oost-Vlaamse Adegem was strakke vormgeving de norm voor deze nieuwbouw eengezinswoning met kantoorruimte. De argenta invisidoor DL en SDX binnendeursystemen passen er perfect in het plaatje. Vooral de kamerhoge SDX schuifdeuren springen in het oog. Of net niet.

Argenta

De invisidoor schuifdeursystemen zijn een meerwaarde in een minimalistisch interieur. (Beeld: Sourbon Fotografie)

 

De minimalistische architectuur wordt in deze woning over de hele lijn doorgetrokken. Ook in de keuze van de binnendeuren. De 23 enkele en twee dubbele onzichtbaar ingewerkte Invisidoor DL draaideuren van argenta werden niet alleen in dezelfde kleur van de wanden afgewerkt. Ook het aluminium deurkader van de zeven kamerhoge uitgevoerde argenta invisidoor SDX schuifdeuren zijn helemaal onzichtbaar in de wand geïntegreerd.

naamloos-1-kopieren

Het deurblad zit zodanig weggewerkt dat zelfs een handgreep overbodig is.

 

Snelle montage

“Op deze manier blijft er een wandopening achter, veeleer dan een deuropening”, licht architect Danny Plaetinck zijn keuze toe. De schuifdeuren verdwijnen bij het openen volledig in de wand. Het argenta proslide schuifdeurbeslag dat daarbij dienst doet, kan worden toegepast op binnendeuren tot honderd kilogram. Via het uitneembare bovenprofiel kunnen de rolstelsels en stops eenvoudig en snel gemonteerd en gedemonteerd worden. Het beslag wordt aan de deur bevestigd via de Manual-Fix, wat resulteert in een zeer minieme ruimte tussen het deurpaneel en het bovenprofiel. Dit met een zeer strakke vormgeving tot gevolg.  

Argenta

De argenta invisidoor schuifdeuren worden haast onzichtbaar in de wand geïntegreerd. (Beeld: Sourbon Fotografie)


Nieuwe technieken, schuifdeuren nog strakker ingewerkt

De schuifdeur in hetzelfde vlak als de wand

Het deurblad van de Invisidoor S – met de ‘S’ van ‘Slide’ – valt in gesloten stand perfect in hetzelfde vlak van de wand waarin die ingewerkt zit. Zo is die volledig onzichtbaar aan één kant van de muur, wat zelfs een handgreep overbodig maakt. Bij het openen schuift het deurblad weg in de wand: een plaatsbesparende eigenschap die ook alle andere argenta pocketdeuren typeert. De gleuf die achterblijft in de muur met de schuifdeur in gesloten positie wordt daarbij afgedicht door een bewegend afdekprofiel.

Dit schuifdeursysteem wordt toegepast op houten schuifdeuren tot veertig kilogram. Het is standaard uitgerust met een softclose- en auto-ejectsysteem voor een makkelijke bediening. Alle onderdelen van het ingewerkte deurbeslag zijn makkelijk bereikbaar, demonteerbaar en regelbaar.

Glazen schuifdeuren onzichtbaar ingewerkt

Kamerhoge schuifdeuren worden ook in glazen variant gebruikt in hedendaagse interieurs voor kantoren, lofts en woonkamers. Dat kan dankzij het ROB Punch schuifdeurbeslag. Met een loopprofiel op of onzichtbaar in het plafond ingewerkt, maakt dat het geheel nog een stuk strakker. Die plafondmontage kan zelfs zonder problemen gecombineerd worden met een vaste glazen wand. Maar even goed is er een bovenprofiel beschikbaar voor montage tegen de muur. En dat voor glazen schuifdeuren tot 150 kilogram met glasdiktes van 8, 10 en 12 millimeter.

Zowel de deur als al zijn componenten zijn te allen tijde demonteerbaar, zelfs ingebouwd in het plafond en in combinatie met een vaste glaswand. Een plafondafdekprofiel maakt het geheel af en glazen schuifdeuren zijn dankzij dit deurbeslag ook terwijl ze volledig ingebouwd zijn steeds in de hoogte regelbaar. Alle onderdelen zijn vervaardigd in geanodiseerd, zwart geanodiseerd of geanodiseerd aluminium met inox look. Dit combineert perfect met het glas. Het ROB Punch schuifdeurbeslag is verkrijgbaar zonder of met softclosesysteem. In dat laatste geval remt de glazen deur zowel bij het openen als bij het sluiten automatisch af. Voor de montage van dit softclosesysteem is geen uitsparing in het glas nodig. De glasklem wordt zonder lijm op het glas gespannen. Montagevriendelijkheid staat voorop.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details