NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Ontdek deze hotelkamers met een wel heel erg verrassend effect

Ontdek deze hotelkamers met een wel heel erg verrassend effect

De Deens architect Sigurd Larsson heeft twee hotelkamers in hotel Michelberger (Berlijn) ontworpen, met een woonkubus als heel bijzondere attractie. Voor de implementatie viel zijn keus op het volledig onzichtbaar liggende scharniersysteem TECTUS van SIMONSWERK. Dit scharniersysteem belichaamt de reductie tot de essentie en ondersteunt de minimalistische vormgeving met haar vlaksluitende elementen op volmaakte wijze.

SIMONSWERK
De architect bouwde een woonkubus met twee verdiepingen in de kamers. 

Michelberger Hotel is gelegen in de levendige Berlijnse wijk Friedrichshain in voormalig Oost-Berlijn. Dit deel van Berlijn is constant in beweging, is creatief en rauw. Michelberger Hotel is hiervan het ultieme verlengstuk. Dit hotel is door de 31-jarige Tom Michelberger bedacht waarbij hij werd geholpen door veel creatieve vrienden. Zij hebben hun ultieme hotel bedacht en ontwikkeld, een hotel waar ook zij graag zouden verblijven. Het hotel is gevestigd in een oude fabriek uit de vorige eeuw. Hierdoor heeft het hotel hoge plafonds en veel licht inval.

SIMONSWERK
Dit scharniersysteem belichaamt de reductie tot de essentie en ondersteunt de minimalistische vormgeving. 

Hoge plafonds
De architect voorzag de hotelkamers van een tweede niveau om de hoge plafonds optimaal te benutten. Daartoe werd een woonkubus met twee verdiepingen in de kamers ingebouwd. Dankzij het geheel verdekt liggende scharniersysteem van de serie TECTUS van SIMONSWERK werden de deuren ingetogen, straklijnig en nagenoeg onzichtbaar in de wandvlakken van de kubus ingevoegd. Wanneer de deuren gesloten zijn, blijft het deurscharniersysteem voor de aanschouwer heel decent onzichtbaar.    

Tekst:  SIMONSWERK  Beeld: Rita Lino & SIMONSWERK 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details