NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nu voor morgen: duurzaamheidsstatement met impact
Hesses producten op waterbasis of met natuurlijke oliën zijn al een eerste fase in de ‘Nu voor morgen’-ambitie.

Nu voor morgen: duurzaamheidsstatement met impact

Hesse Lignal, specialist in intelligente en duurzame coatingoplossingen voor ambachtelijke bedrijven en industrie, wacht niet langer op algemene regels van hogerhand om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Het bedrijf pakt uit met een sprekend en niet mis te verstaan duurzaamheidsstatement: ‘Nu voor morgen’. 

Met die slogan geeft Hesse Lignal een duidelijk signaal aan de markt om op een kwalitatieve manier komaf te maken met oplosmiddelhoudende producten en actief bij te dragen aan een leefbare wereld voor de komende generaties. De doelstellingen die Hesse Lignal stelt zijn dan ook duidelijk: “We bannen tegen eind 2023 alle nitrocelluloselakken, oplosmiddelbeitsen en zuurhardende lakken uit ons assortiment. Deze vervangen we door minstens even kwalitatieve producten op waterbasis of met natuurlijke oliën”, vertelt Johan Van den Berghe, commercieel manager bij Hesse Benelux. “Dat is nog maar de eerste stap. Tegen eind 2030 willen we dat al onze producten milieuvriendelijk zijn en dat we geen oplosmiddelhoudende lakken, beitsen of coatings meer produceren. We garanderen tegen dan duurzame alternatieven voor de volledige markt.”

Tegen 2030 werkt Hesse duurzame alternatieven uit voor de volledige markt. (Beeld: 2mmedia – stock.adobe.com)

Ruim aanbod hydro-alternatieven

De overschakeling naar milieuvriendelijke alternatieven is niet nieuw voor Hesse. Het bedrijf biedt al langer een hoogwaardig assortiment van één- en tweecomponenten producten aan. “De overschakeling naar een duurzamer productgamma maakt integraal deel uit van onze rebranding. Hierbij kiezen we resoluut voor producten op waterbasis. Ons Perfect Family en Cool Family-assortiment heeft haar dienst ondertussen al meer dan bewezen”, besluit Johan. “Bedrijven hebben dus geen excuus om niet over te schakelen op onze duurzame alternatieven.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details