NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nu ook D3-houtlijm zonder formaldehyde
Omdat de ‘Rakoll 4933’ aan de strengste classificatienormen voor houtsubstraten voldoet, kan de gebruiker zijn klanten een echt ecologisch resultaat garanderen.

Nu ook D3-houtlijm zonder formaldehyde

Deze ‘Rakoll 4933’ is een watergebaseerde lijm die aan de strengste classificatienormen voor houtsubstraten voldoet, zonder op effectiviteit en kwaliteit in te boeten. Hiermee biedt Robaco opnieuw een product met echte meerwaarde voor de houtverwerkers.

Robaco is een gekende naam in de houtverwerkende industrie. Al decennia lang is deze toeleverancier het aanspreekpunt bij uitstek voor lijmen en lijmapparatuur, kantenbanden, snijgereedschappen, schuurmiddelen, drevels, kunststof plinten, reinigers, scheidings- en glijmiddelen. “Onze missie? Het productieproces van de klanten optimaliseren door kwaliteitsvolle producten aan te bieden”, aldus gedelegeerd bestuurder Bruno Vermote. “We zoeken doelbewust naar leveranciers die ecologie, duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel dragen. Zoals H.B. Fuller dat op het vlak van lijmen de concurrentie altijd een stapje voor is. Het mooiste voorbeeld is de ‘Rakoll 4933’ die de problematiek van schadelijke emissies – en meer bepaald het vrijkomen van formaldehyde – bij de kern aanpakt.”

De formaldehydevrije D3-lijm van H.B. Fuller overtroeft op vele vlakken de conventionele D3-producten.

De ‘Rakoll 4933’ voldoet aan de strengste Emicode EC1 Plus norm. Toch overtroeft het niet enkel op dit vlak alle conventionele D3-producten. “Zelfs bij hoge verwerkingstemperaturen zal ze het hout of fineer niet meer verkleuren”, aldus Bruno Vermote. “De ‘Rakoll 4933’ is vochtresistent volgens de D3-norm en warmtebestendig volgens de WATT91-norm. Bovendien biedt deze innovatie een langere stabiliteit qua houdbaarheid. Gecombineerd met de hoge aanvangshechting en snelle afbinding is het dan ook de ideale houtlijm voor een uiterst kwaliteitsvol en ecologisch eindresultaat.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details