NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwigheden in professionele houtbewerkingsmachines

Nieuwigheden in professionele houtbewerkingsmachines

De recente opendeurdagen bij DB&S Machines in Hooglede-Gits waren een groot succes. Schorre stemmen en pijnlijke voeten van de werknemers zijn het bewijs van een geslaagde editie. Een showroom met de nieuwste hoogtechnologische machines, doorlopende demonstraties, volle besprekingsruimtes en veel volk waren de ingrediënten voor dit succes. Samen met tal van nieuwigheden.

DB&S Machines is steeds een stap voor op de rest. Met dank aan hun goede samenwerking met producenten Hammer, Felder, Format-4, Mayer en OTT. “We willen voortrekker blijven op het vlak van professionele houtbewerkingsmachines geschikt voor ieder atelier”, klinkt het. “Dat we niet ter plaatse blijven trappelen bewijzen onze volgende innovaties.”

Nieuwe lay-out van de Mayer opdeelzaag

Tijdens het opendeurweekend werd de nieuwe lay-out van de gekende Mayer opdeelzagen voorgesteld. De invloeden van de Felder Group, die Mayer begin dit jaar hebben overgenomen, zijn al duidelijk en geven de vertrouwde, kwaliteitsvolle Mayer opdeelzagen nu ook een modern uiterlijk. “In onze toonzaal staat nu de vernieuwde PS80 Premium. Kom langs om hem te bekijken of vraag gerust een demo op maat aan”, klinkt het bij DB&S Machines.

De Tempora 60.06L Gluebox

De Tempora kantenlijmers van Format-4 worden door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding meer en meer gekocht en gebruikt, tot grote voldoening van de klant ook. Met de Tempora 60.06L GlueBox brengen ze een nieuw concept op de markt. Gedaan met het kuisen van de lijmtrechter: in plaats van PUR-lijm in de lijmbak wordt in de GlueBox een dunne PUR-lijmstrook haast onzichtbaar tussen kant en werkstuk gesmolten en dit in samenwerking met dé lijmspecialisten van Jowat. Deze versie is beschikbaar rond de zomer van 2020.

Veiligheid voorop met PCS

Elke houtbewerker heeft tien goede redenen om te kiezen voor het Preventive Contact System (PCS) veiligheidssysteem op de Kappa 550 van Format-4. Na het herkennen van gevaar zorgt PCS voor het afdalen van het zaagblad onder de zaagtafel en dit in een tot nu toe onhaalbare, extreem korte reactietijd van enkele milliseconden. Dit noodafdalen gebeurt zonder te beschadigen en zonder kosten. Met een druk op de knop is de paneelzaag terug in te zetten. Het werkt zonder slijtageonderdelen en is daardoor geheel vrij van instel- en onderhoudswerkzaamheden.

Nog een nieuwigheid bij de paneelzagen van Format-4 is de Kappa 590. Deze moderne paneelzaag kan zijn zaagblad in beide richtingen kantelen, ideaal voor wie veel in verstek moet zagen dus. Met zijn 15” kleurentouchscreen en zijn hedendaagse look is deze paneelzaag een onmisbaar onderdeel geworden in het atelier van elke moderne vakman. Ook hier geldt wat op alle paneelzagen van Format-4 van kracht is: tien jaar garantie op de X-Roll roltafel en 6 jaar op de Easy-Glide zwenkgeleider. Uniek bij paneelzagen.

INFO

Wil je persoonlijk geholpen worden of een demo op maat krijgen met je eigen stukken? Dat kan. Contacteer DB&S Machines voor een afspraak.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details