Platform voor de interieurbouwbranche
Producten

Nieuwe Webshop 100-jarig Jowat SE

De internationale Duitse lijmfabrikant Jowat SE werd 100 jaar geleden opgericht en is inmiddels een kleine halve eeuw met een eigen verkoopkantoor aanwezig in de Benelux. Onlangs werd voor de vele gebruikers in de houtverwerkende industrie een webshop geopend.  Jowat Nederland BV in Fleringen, met Henk Luijerink als directeur, is de verkooporganisatie voor Jowat lijmen […]

jowat-xxxdsc_0250-be

27 mei 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De internationale Duitse lijmfabrikant Jowat SE werd 100 jaar geleden opgericht en is inmiddels een kleine halve eeuw met een eigen verkoopkantoor aanwezig in de Benelux. Onlangs werd voor de vele gebruikers in de houtverwerkende industrie een webshop geopend. 

Jowat Nederland BV in Fleringen, met Henk Luijerink als directeur, is de verkooporganisatie voor Jowat lijmen voor de Nederlandse en Belgische markt. Naast het uitgebreide Jowat lijmassortiment levert Jowat Nederland reinigingsproducten van Riepe, die speciaal zijn afgestemd op het gebruik in combinatie met onze kanten Hotmelt lijmen. 

Belangrijke afnemers van Jowat lijmen in Nederland en België zijn volgens Luijerink vooral de interieurbouw en de keukenindustrie. “Want vooral in de kantenbandlijmen, zowel EVA-  Polyolefine- als PUR Hotmelts, zijn we sterk en dat zijn specifieke producten voor de interieur- en keukenindustrie. Maar ook in andere takken van de houtbewerking, denk bijvoorbeeld aan de kozijnenindustrie, spelen we een belangrijke rol met onder meer de D3- en D4-lijmen .”

Nulvoeg
Luijerink constateert in de meubel- en interieurbouw een toegenomen belangstelling voor water- en temperatuurbestendige lijmen. “Dat zijn de polyurethaan hotmelt lijmen, die bij het ommantelen en kantenlijmen steeds vaker gebruikt worden vanwege hun kwaliteit. Met polyurethaan hotmelt in de kantenaanlijmer kan een waterbestendige nulvoeg worden gecreëerd die sterker is dan bijvoorbeeld een ’laserkant’.

Jowat SE

Efficiënt en duurzaam
Jowat SE is als modern middelgroot familiebedrijf wereldwijd actief. In de productievestigingen in Duitsland, de Verenigde Staten, Zwitserland, Maleisië en Australië maken ruim 1100 medewerkers meer dan 650 lijmproducten. Samen zetten 22 buitenlandse verkoopkantoren jaarlijks zo’n 320 miljoen euro om in meer dan 80 landen.

Met een breed assortiment aan lijmen  positioneert Jowat SE zich als totaalaanbieder in de meubel-, hout-, en bouwindustrie. De stijgende eisen die worden gesteld aan product-, proces- en werkzekerheid stellen lijmproducenten en -gebruikers voor steeds nieuwe uitdagingen. De nog steeds toenemende automatisering van de productieprocessen  verlangt lijmtechnologie die efficiënt, doeltreffend, flexibel en duurzaam is. 

Jowat SE

Webshop
De optimalisering van de productieprocessen stelt naast hogere eisen aan de techniek ook hogere eisen aan logistiek en informatie. Om het juiste product op het juiste moment op de juiste plaats te gebruiken is vergaande technische ondersteuning nodig. In de Benelux opereren onder de vlag van Jowat acht lijmdeskundigen die tot aan de productielijn toe de juiste lijmtoepassing adviseren.

De diversiteit aan lijmproducten vraagt ook om leversnelheid en beschikbaarheid. Een geavanceerde webshop met een efficiënt keuzeprogramma stelt de lijmgebruiker in staat snel het juiste product voor de betreffende toepassing te kiezen en te bestellen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%