NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwe versie van originele, beproefde groeffreesmachine
Door de aanslag op de bodemplaat te monteren, ontstaat verticale stabiliteit en wordt het steunvlak vergroot. (Beeld: Slavun / Shutterstock)

Nieuwe versie van originele, beproefde groeffreesmachine

Lamello is en blijft de uitvinder van de originele houten lamel. Vandaag staat de naam van de Zwitserse fabrikant voor schrijnwerkers, keukenbouwers, interieurbouwers, winkelinrichters, meubelmakers en andere houtbewerkers nog steeds synoniem voor efficiënte, eenvoudige en precieze verbindingssystemen. Voor het maken van de vereiste groef van 4 millimeter ontwikkelde de fabrikant ook een groeffreesmachine: Classic X. Vandaag introduceert Lamello de nieuwste versie van dit systeem met een krachtigere motor van 850 Watt in een slanker en lichter ontwerp. Met de multifunctionele aanslaghoek en de middenmarkering op de machine is ook het maken van stompe hoeken kinderspel.

Bij Lamello hebben ze de laatste jaren vaak de klemtoon gelegd op het P-System, het verbindingssysteem uit glasvezelversterkt kunststof dat een perfect passende verankering garandeert, zelfs zonder lijm of schroeven. De fabrikant heeft echter nog verbindingssystemen in het gamma. “Met ons Lamello-systeem bieden we de verwerker nog steeds een uiterst efficiënt, eenvoudig en vooral nauwkeurig verbindingssysteem voor plaatmateriaal”, vertelt Marc Demares, zaakvoerder bij Lamello België. 

“De originele houten lamel blijft een beproefde oplossing voor houtverbindingen. Ze garandeert kwaliteit door de maatvastheid, optimale verdeling van de lijm, vormstabiliteit en duurzame plaatsing van het beukenhout. Dit gamma werd intussen aangevuld met verschillende andere verbindingselementen. Zo verankert de inslaglamel E20 zich in de werkstukken door het geribbeld oppervlak en spant die werkstukken zonder spanschroeven samen. De K20-hechtlamel met weerhaakjes wordt gecombineerd met houten lamellen bij moeilijk te spannen werkstukken, terwijl de transparante C20/C10-kunststoflamellen ideaal zijn voor het verbinden van minerale samengestelde materialen, zoals Corian®. Met de tweedelig inhaakbare Simplex en de Clamex S met hendel hebben we ook oplossingen voor demonteerbare constructies.”

De zwenkaanslag en de bodemplaat zijn aan beide zijden gelijk, waardoor de machine efficiënt op het werkstuk gepositioneerd kan worden.

Vernieuwde groeffreesmachine Classic X

Deze verbinders worden gefreesd met de Classic X, de originele groeffreesmachine voor elke werkplaats en de basis voor het brede assortiment verbinders. “Deze doordachte en beproefde machine is snel en veelzijdig te gebruiken voor het frezen van groeven van 4 millilmeter. De bodemplaat is aan beide zijden gelijk, waardoor de machine efficiënt en nauwkeurig op het werkstuk gepositioneerd kan worden. Precisie garandeert namelijk dat de werkstukken naadloos passen en dat er tijd bespaard wordt. De multifunctionele haakse aanslag laat toe om perfecte verstekken te realiseren en stabiliseert in verticale positie”, licht Demares toe. “Vandaag introduceren we de nieuwe versie van onze Classic X groeffreesmachine met een slank en ergonomisch ontwerp en een gewicht van slechts 2,9 kilo – dat is zeven procent minder dan de voorganger – maar vooral ook een krachtigere motor van 850 Watt.”

Deze machine maakt nauwkeurige groeven, waardoor de werkstukken met behulp van lamellen perfect verbonden kunnen worden.

De creatie van stompe hoeken

Met de aanslaghoek en de middenmarkering op de machine realiseer je moeiteloos stompe hoeken. Daarvoor monteer je eerst de aanslaghoek, kies je de gewenste positie voor de verbinder en frees je de eerste groef.

“Vervolgens breng je de positie van de middenmarkering op het eerste werkstuk over. De werkstukken worden tegen elkaar gehouden om de middenpositie over te brengen”, geeft Marc Demares nog mee. “Om de machine tijdens het vlakfrezen te stabiliseren, wordt een tweede aanslaghoek aanbevolen. Aan de hand van de markering op het werkstuk kan je nu de middenmarkering van de machine uitlijnen, waarna je voor een exacte frezing de aanslaghoek tegen de voorkant aanslaat. Tot slot kan je de stompe hoek in elkaar zetten en de verbinding vastlijmen. Het resultaat mag alvast gezien worden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details