NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwe upgrade met meer mogelijkheden – CAD/CAM-software voor en door interieurbouwers
De twaalfde versie van Korpus bevat meer functies en een nieuwe interface.

Nieuwe upgrade met meer mogelijkheden – CAD/CAM-software voor en door interieurbouwers

VLECAD lanceert doorheen het jaar wel vaker updates voor haar CAD/CAM-software. “Dit jaar waren er zoveel nieuwigheden dat we niet alleen voor een update, maar meteen voor een nieuwe versie gaan”, vertelt zaakvoerder Lars Vliegen.

VLECAD is diep verankerd in de interieurbouwsector en net dat maakt haar CAD/CAM-software uniek. “Waar veel pakketten het beeld als basis nemen, gaan wij steeds uit van het efficiënt aansturen van een machine”, zegt zaakvoerder Lars Vliegen. Toen zijn vader in 1987 het bedrijf oprichtte, deed hij dat vanuit de liefde voor het hout. Dat groeide verder naar een passie voor plaatmaterialen, maar ook voor CNC-machines en voor automatisatie binnen de houtbewerking en interieurbouw. “Negentien jaar geleden maakten we dan de overstap naar de ontwikkeling van eigen software en intussen in Korpus dus aan haar twaalfde versie toe.”

De focus op het aansturen van machines is nog steeds het belangrijkste. Al beseft VLECAD dat beeld een prominentere rol begint te spelen. Daarom wordt in deze nieuwe upgrade van Korpus niet alleen een nieuwe interface geïntroduceerd, er is ook ingezet op een betere en meer nauwkeurige rendering. “We leven in een tijd waarin beeldmateriaal zeer belangrijk is en dus hebben we daar ook extra zorg en aandacht aan besteed”, vertelt de zaakvoerder. 

De CAD/CAM-software is ook geschikt voor kantenlijmers en automatische magazijnen.

Gebaseerd op gebruikers

VLECAD pakt ook uit met enkele nieuwe functies in deze upgrade van Korpus. De belangrijkste daarvan is de mogelijkheid om twee stukken aan elkaar te laten doorheen de productie tot op het moment dat ze doorgezaagd moeten worden. “Je kan onderdelen ook zeer nauwkeurig gaan groeperen en aan elkaar koppelen”, licht Lars Vliegen toe. “Dat is, bij mijn weten, uniek voor CAD/CAM-software.”

Die nieuwe functies worden natuurlijk niet zomaar geïmplementeerd. Ze komen er na de input en vragen van klanten. “De ene klant meldt iets dat interessant kan zijn, de andere stoot op bepaalde problemen”, vertelt Lars. “Hoe vaker een probleem voorkomt, hoe groter de prioriteit waarmee we dit behandelen. Het is een zoektocht met heel wat mogelijke oplossingen, maar we kiezen er steeds voor om zo gebruiksvriendelijk mogelijk uit de hoek te komen. Korpus is een all-in-one CAD/CAM-software die volledig inhouse ontwikkeld wordt. Het laat ons toe om snel bepaalde zaken te implementeren. We zitten dichtbij de bron en dat zijn zowel onze klanten als onze software engineers.” 

Korpus groeide vanuit een passie voor CNC-machines.

Efficiënte voorop

Er wordt bij VLECAD intussen afgeteld naar een nieuwe gebruikersvergadering in 2021. Door covid-19 moest die dit jaar vervangen worden een online seminarie. “En dat is toch anders”, zegt Lars. “Je krijgt wel feedback, maar kunt niet echt diep graven. Vanaf het moment dat dit op een veilige manier kan georganiseerd worden, roepen we onze klanten weer samen.”

De twaalfde versie van Korpus levert dus een CAD/CAM-software op die nog meer functies bevat voor de kasten- en interieurbouwers. Het pakket is compatibel met kantenlijmers, CNC-machines, opdeelzagen, platenmagazijnen, enzovoort. VLECAD onderscheidt zich zo verder van meer algemene CAD/CAM-software. “In die software werk je met lijnen of cirkels. Korpus tekent met wanden en onderdelen. Neem nu bijvoorbeeld een greeplijst, die zal meteen gelinkt worden aan het nodige freeswerk. Het laat directe verbindingen toe en meer constructiemogelijkheden”, zegt Lars Vliegen nog. “Met CAD/CAM-software ga je niet alleen sneller werken, maar ook efficiënter. En je kosten en foutenmarge dalen. Het is een win-win over de hele lijn.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details