NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwe Stone Gallery opent als kenniscentrum

Nieuwe Stone Gallery opent als kenniscentrum

Van luxueus marmer tot eenvoudige graniet

De voorbije zomer werd het startschot gegeven voor de vernieuwing van de toonzaal, receptie en burelen van Brachot in Deinze. Het bestaande depot onderging een transformatie tot een platengallerij van ruim 5.000 vierkante meter. Natuursteen, composiet en keramiek spelen er vanaf eind april de hoofdrol in een setting waar de nadruk op beleving en op de expertise van Brachot ligt.

Toegegeven: het ruwe, stoffige depot had zijn charme. Maar met de gloednieuwe Stone Gallery gooit Brachot het roer om en kiest voor een aangename, functionele ruimte waar klanten, architecten en particulieren in alle rust een keuze kunnen maken uit de meer dan 500 voorgestelde platen in natuursteen, composiet en keramiek. “We hebben een aantal ingrijpende werken uitgevoerd”, licht Jasper Bergeman, marketingmedewerker bij Brachot, toe. “De bestaande platenhal wordt in een nieuw jasje gestoken met de focus op beleving. We investeerden in aangepaste belichting, nieuwe chevalets voor de platen en een aangename sfeer van wit in combinatie met zwarte decoratieve elementen. Niet enkel met warm licht, ook met glaspartijen die het zonlicht naar binnen halen en de materialen goed tot hun recht laten komen.”

Steengoede experts

Er zullen zo’n 500 soorten materialen te zien zijn in verschillende afwerkingen en gegroepeerd per type. De Stone Gallery wordt de grootste van West-Europa voor natuursteen, composiet en keramiek. Ook andere types in natuursteen en keramiek dan tegels voor binnen en buiten en steenstrips komen aan bod. “Het wordt een echt kenniscentrum waar we onze expertise tentoonstellen, maar waar ook plaats is voor brainstorming, besprekingen en opleidingen”, zegt Jasper Bergeman. “Die vinden plaats in aparte ruimtes in en rond de Stone Gallery. We zetten ook tegelpresentaties en aan de hand van displays illustreren we de mogelijke afwerkingen. Zo doen we er alles aan om het de klanten makkelijker te maken.”

In de receptie maak je al kennis met enkele materialen van Brachot en wordt je blik meteen naar de toonzaal getrokken
dankzij de glaspartij tussen het onthaal en de Stone Gallery.

 

Totaalervaring

De hele ervaring start al op de parking. Die krijgt een update zodat je meteen kennismaakt met het buitenaanbod van Brachot. Er wordt ook een toonpark aangelegd met natuursteen en keramische tegels, afgewisseld met wat groen en struiken om een gemoedelijke sfeer te creëren. Die tegels komen uit het gamma van Beltrami natuursteen en Stoneasy.com, beide onderdeel van de Brachot groep.

Ook de receptie en burelen op het gelijkvloers zullen er anders uitzien. “Als vloerafwerking kozen we natuursteen uit onze eigen Ierse groeves, de Kilkenny Limestone, in een geschuurde afwerking. Twee formaten worden afgewisseld voor een speels effect dat het onthaal meteen een nieuw elan geeft”, zegt Jasper. “De onthaaldesk is opgetrokken in de groene marmer Veria Green Extra afgewisseld met wit Carrara marmer. De klant wordt meteen naar de toonzaal gelokt door de glaspartij die de Stone Gallery van het onthaal scheidt. Het materiaal zo dicht mogelijk bij de klant brengen, dat is het doel.”

Klanten kunnen vanaf eind april online een afspraak maken. Zo krijgen ze tijdens hun bezoek professionele begeleiding van de experts van Brachot. Zij denken met je mee en begeleiden je bij het hele proces. Vanaf mei kan je ook op zaterdagvoormiddag langskomen. “De Stone Gallery is een totaalproject waarin aan elk product van Brachot aandacht besteed wordt”, zegt Jasper nog. “Van een luxueuze, excentrieke marmer tot een tijdloze granietsteen. Centraal staat de topservice naar de klant toe, zodat hij het juiste materiaal kiest en het in de juiste omgeving, met de juiste afwerking plaatst en gebruikt.”

Het houdt overigens niet op voor Brachot. Intussen is de groep ook bezig met verbouwingen in Parijs. Hun depot en burelen worden er vernieuwd.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details