NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwe reeks CNC-bewerkingscentra voor massief hout
Accord 500: Ultiem vermogen voor het bewerken van massief hout.

Nieuwe reeks CNC-bewerkingscentra voor massief hout

De kern van de nieuwe accord 500- en 600-modellen ligt in de noodzaak van klanten om terug de controle te krijgen over hun tijd, aanzienlijke productiviteitswinsten te behalen en de hoogst mogelijke afwerkinggraad te bereiken.

‘According to wood’: die slogan koos SCM voor de lancering van haar nieuwe assortiment CNC-bewerkingscentra voor massief hout. Erachter schuilt de betekenis en waarde van een project dat een nieuw tijdperk moet inluiden voor het bewerken van deuren, ramen, trappen en nog veel meer. De slogan beschrijft de wens van SCM om een breed gamma technische oplossingen aan te bieden, die nog effectiever en beter presteren, maar vooral ‘ontworpen zijn door hout’ omdat ze technische specificaties hebben en prestaties kunnen leveren die volledig in overeenstemming zijn met de marktuitdagingen. 

Tegelijkertijd doet ‘According’ ook denken aan ‘accord’, een lange geschiedenis van successen en knowhow zoals die van de SCM-bewerkingscentra voor frezen en boren, met dezelfde naam, die al meer dan 15 jaar een referentie zijn in de houtverwerkende industrie. Dit assortiment wordt nu verder uitgebreid en ook vernieuwd vanuit een volledig nieuw strategisch oogpunt, waarbij tijd centraal staat en ook de tijd van de klanten terecht gewaardeerd wordt, door de productieprocessen te optimaliseren en te versnellen,  zonder in te boeten op de kwaliteit en afwerkingsgraad.

Het nieuwe Caddy 35-magazijn, met meer dan 100 gebruiksklare gereedschappen.

Nieuwe Accord 500/600 bewerkingscentra

SCM verhoogt met deze machines de productiviteit met dertig procent vergeleken met de gangbare marktnormen, dankzij de volledig nieuwe portaalstructuur  met gesloten frame. In overeenstemming met het accord-project maakt deze stevige structuur het mogelijk te allen tijde de hoogste afwerkingsgraad en precisie te bereiken, zelfs bij maximale voortgangssnelheid en onder de zwaarste bewerkingsopdrachten. 

De bewerkingssnelheid, ook bij zware profileringen, is sterk verhoogd en bedraagt nu meer dan 15 meter per minuut. Hoe? De nieuwe 5-assige KPX-bewerkingseenheid is voorzien van het TTS-remsysteem en uitgerust met een krachtige freesmotor van 17 kW van Hiteco. Het geheel is dan ook ontworpen om altijd, ook de meest complexe en zware bewerkingen, snel en nauwkeurig uit te kunnen voeren.

De cyclustijden worden drastisch verkort met de nieuwe en exclusieve 360° roterende BRC-S-eenheid,  die nog flexibeler en compacter is dan de vorige BRC-eenheden, ontworpen om typische zaag-, frees- en boorbewerkingen uit te voeren, bij de productie van raamcomponenten.

Accord 500 combineert traditie, eenvoud en compactheid met hoogtechnologische oplossingen.

Ruim 100 gereedschappen

Bovendien heb je voortaan meer dan 100 gereedschappen, klaar voor gebruik, in het nieuwe Caddy 35-magazijn. Het nieuwe magazijn is in het bewerkingscentrum geïntegreerd zonder de massa van de machines te vergroten.

Het beheer van de gereedschappen is eenvoudiger dan ooit dankzij de nieuwe Maestro Power TMS-software die voor elke toepassing, binnen een variable productieomgeving, de positionering van het gereedschap automatisch optimaliseert en de bewerkingstijden minimaliseert. Ook lange stilstanden, voor het omstellen van gereedschappen door een machinebediener, worden vermeden, omdat de operator gereedschappen kan lossen en laden voor een volgend project, terwijl de machine aan het werken is.

Een gamma voor een grotere vraag

Het Project According to wood wordt op de markt aangeboden met een assortiment dat volledig voldoet aan de verschillende hedendaagse productiebehoeften, met tijdsbesparing als voornaamste vereiste.

Accord 500 combineert traditie, eenvoud en compactheid met hoogtechnologische oplossingen. Ultiem vermogen voor het bewerken van massief hout, ontwikkeld door de nieuwe 5-assige bewerkingseenheid met zijn krachtige freesmotor van 17 kW en de mogelijkheid om een Pro-Space-configuratie zonder perimeterbescherming te kiezen, is ideaal voor wie weinig ruimte heeft.

Accord 600 is de projectoplossing die geen toegevingen doet op prestaties. Om de productietijden op elk toepassingsgebied zoveel mogelijk te verkorten, biedt het een volledig nieuwe, hoogperformante bewerkingseenheid die kan worden uitgerust met drie afzonderlijke eenheden. De combinatie van een 4-assige en een 5-assige freesmotor, respectievelijk van 21 en 13,5 kW, elk uitgerust met een onafhankelijk magazijn, maakt gereedschapswissels in gemaskeerde tijd mogelijk, zelfs tijdens het werken met de boorgroep of de 360° roteerbare BRC-S-bewerkingeenheid.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details