NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
De nieuwe Lindura houten vloer: hightech meets natuur

De nieuwe Lindura houten vloer: hightech meets natuur

MeisterWerke Schulte GmbH geeft zijn al jaren beproefde innovatieve product Lindura een complete herlancering. De nieuwe collectie HD 400 is nu gepresenteerd op de BAU in München en is vanaf einde februari 2019 leverbaar.

“We hebben de Lindura houten vloer compleet gereviseerd”, vertelt Volker Kettler, hoofd productontwikkeling bij MeisterWerke. “We zijn blij dat we met de herlancering verder kunnen schrijven aan het succesverhaal van Lindura.” Zo beschikt de nieuwe Lindura-generatie volgens hem over nieuwe, elegante en natuurlijk aandoende oppervlakken, sterkere borstelingen die zorgen voor expressieve, diepere structuren en nieuwe Wood-Powder-recepturen. “Bovendien hebben wij het gehele productieproces verder ontwikkeld en geoptimaliseerd”, vult Kettler aan. De nieuwe Lindura-collectie omvat 26 oppervlakken, waarvan 15 natuurgeolied en 11 mat gelakt. 

Kies je houtsortering
“Met de uitbreiding naar vier sorteringen – natuur, levendig, authentiek en rustiek – en een groter aanbod aan kleuren hebben onze dealers, vergeleken met de oude collectie HD 300, extra bestseller-mogelijkheden”, vertelt MeisterWerke-directeur Ludger Schindler enthousiast. Extra aandacht is er voor authentieke en natuurlijke eiken oppervlakken. Ook de diepere borstelingen en de daardoor veranderde voelbare structuur en look kenmerken de nieuwe Lindura houten vloer. Gebleven is het buitengewone formaat van de planken: met 2600 x 320 millimeter (natuurgeolied) en 2200 x 270 millimeter (natuurgeolied en mat gelakt) overtuigt Lindura vooral in royale ruimtes. 

Lindura

Geschikt voor renovatie met Bona Recoat
Voor veel klanten is de vraag of een houten vloer kan worden gerenoveerd een belangrijke factor bij de aanschaf. Vanwege de extreem harde Wood-Powderlaag kan de Lindura houten vloer niet op de klassieke manier worden afgeschuurd. Maar ook deze vloer kan je renoveren: bij natuurgeoliede oppervlakken simpelweg door ze (gedeeltelijk) opnieuw te oliën, bij de mat gelakte varianten met behulp van het Bona Recoat System. Met dit systeem kan een gebruikte vloer snel en voordelig worden vernieuwd. Daarbij wordt de bovenste laklaag licht geschuurd en opnieuw verzegeld. Zo worden resten van onderhoudsmiddelen, loopsporen en lichte krassen verwijderd, waarna je de vloer de volgende dag alweer kan gebruiken. 

Innovatieve Wood-Powder-technologie
Lindura wordt vervaardigd met behulp van de innovatieve Wood-Powder-technologie, die van een eenvoudige vloerbedekking een echte hightech houten vloer maakt. Wood Powder, een materiaalmix van fijne houtvezels, minerale bestanddelen en andere natuurlijke additieven, wordt onder hoge druk en temperatuur samengeperst met een toplaag van echt hout, een hdf-tussenlaag en een tegenfineer. Op die manier ontstaan drukstabiele planken die aangenaam warm voor de voeten, belastbaar en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Omvangrijke marketingondersteuning
De herlancering van Lindura gaat gepaard met een uitgebreide marketingondersteuning voor de MEISTER-dealers. Centrale adviestool is het nieuwe Lindura-adviescenter, dat met royale uitschuifbare stalen, twee planken op ware grootte en technische specificaties, alle essentiële adviesaspecten compact verenigt. Bijkomend zijn er opvallende reclame-uitingen voor gedrukte en online-campagnes en voor reclame direct op het verkooppunt. Teksten voor de pers en voor social media en uitgebreid beeldmateriaal vervolledigen het marketingaanbod.  

Tekst en beeld: Lindura

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details