NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwe invalcirkelzaag met voorritsfunctie
Perfectie vanaf de eerste zaagsnede met TSV 60 K, de nieuwe invalcirkelzaag met voorritsfunctie.

Nieuwe invalcirkelzaag met voorritsfunctie

Splintervrij in één enkele zaagsnede

Festool heeft een heel sterke reputatie opgebouwd voor zijn handcirkelzagen en voor zijn invalcirkelzagen. Deze traditie zet Festool verder met de nieuwe invalcirkelzaag met voorritsfunctie. Hiermee zaag je van bij de eerste zaagsnede aan beide zijden splintervrij met een zaagdiepte van 60 millimeter. De ingebouwde KickbackStop-technologie maakt bovendien een einde aan gevaarlijke terugslagen waardoor het letselrisico vermindert en je het werkstuk beschermt tegen beschadiging. Met de veelzijdige systeemaccessoires kan je op elk moment mobiel, nauwkeurig en perfect op maat werken. 

Door de fixering van de geleiderail met schroefklemmen en de zonder gereedschap verstelbare geleidebekken, loopt de TSV 60 K zonder speling op de geleiderail voor zeer nauwkeurige resultaten.

Festool geniet al vele jaren bekendheid door zijn handcirkelzagen: “In het begin van de jaren 60 brachten we als eerste fabrikant ter wereld de combinatie van handcirkelzaag en geleiderail op de markt, begin de jaren 80 de eerste invalcirkelzaag. Zo legden we de lat bij het zagen steeds hoger met nieuwe modellen. Nu gaan we weer een stapje verder met onze nieuwe invalcirkelzaag TSV 60 K die vanaf mei 2023 beschikbaar is”, aldus Boris Seyfried, productmanager van de afdeling zagen bij Festool.   

Splintervrij zagen aan beide zijden

De nieuwe invalcirkelzaag met voorritsfunctie vermijdt van bij de eerste zaagsnede versplintering aan beide zijden. Zo zijn de snijranden direct klaar voor verdere bewerking. “Deze uitvoering is ongezien op de markt. We maakten de voorritseenheid met een spoor- en diepte-instelling die, in combinatie met het diamant voorritszaagblad, exacte instelmogelijkheden en perfecte zaagsnedekwaliteit garandeert. Zeer handig voor het efficiënt op maat zagen van platen in de hoogste kwaliteit”, bevestigt Seyfried.

Ook op de bouwplaats perfect op maat zagen

De nieuwe TSV kan zelfs grote platen mobiel op het bouwterrein exact en splintervrij zagen. Dat is noodzakelijk, want precisie en details zijn in deze sector heel belangrijk. Net daarom kan deze nieuwe invalcirkelzaag van Festool ook op de geleiderail geplaatst worden. Door de bevestiging van de geleiderail met schroefklemmen en het zonder gereedschap in te stellen geleidebekken, loopt de TSV 60 K zonder speling. “Met onze veelzijdige systeemaccessoires ontstaan zaagsneden die net zo kwalitatief zijn als met een stationaire machine. In deze vorm was dit niet eerder mogelijk: mobiel en tegelijk precies en splintervrij zagen op maat”, vertelt Seyfried.

De koolborstelloze EC-TEC-motor is vrijwel onderhoudsvrij, extreem krachtig en garandeert een constant hoog zaagvermogen.

Meer veiligheid tijdens het zagen dankzij de KickbackStop

“Onze innovatieve KickbackStop-technologie beschermt het werkstuk en minimaliseert het risico op letsels”, aldus Seyfried. “De KickbackStop garandeert dat het zaagblad en de motor bij een terugslag in een oogwenk stoppen. Na de activering van de KickbackStop is de zaag direct weer gebruiksklaar, zonder vervanging en zonder extra kosten.” 

Pure veelzijdigheid 

Festool dacht bij de ontwikkeling van de TSV 60 K aan alle details, zoals een eenvoudige FastFix-zaagbladwissel, een kijkvenster, toerentalregeling, exacte diepte-instelling met dubbele wijzer en fijninstelling. De koolborstelloze EC-TEC-motor maakt de zaag vrijwel onderhoudsvrij en ontzettend krachtig. De maximaal 6.800 toeren per minuut resulteren in ideale verspaning, moeiteloze voeding en een perfecte zaagsnedekwaliteit. 

De veelzijdigheid van het volledige accessoiresysteem van de TSV 60 K komt helemaal tot zijn recht door de mogelijkheid invalcirkelzaag met alle afkortrails te combineren. Zo worden herhaalbare, precieze en zuivere afkortzaagsneden kinderspel. 

Service zonder discussies

De TSV 60 K geniet gedurende drie jaren van alle voordelen van de Garantie All-inclusive: gratis herstellingen, volledige garantie, vervangmachine bij diefstal en beschikbaarheid van originele reserve-onderdelen gedurende tien jaar (zelfs als Festool ooit zou beslissen om de machine niet langer te produceren).

De nieuwe invalcirkelzaag met voorritsfunctie TSV 60 K is vanaf mei 2023 in de vakhandel verkrijgbaar.   

De nieuwe voorritser-invalcirkelzaag TSV 60 K in de zaagvergelijking:
1. Aan beide zijden splintervrije zaagsneden, direct klaar voor verdere bewerking.
2. Invalcirkelzaag met splinterbescherming aan beide zijden: uitstekende zaagsnedekwaliteit, vrijwel splintervrij.
3. Invalcirkelzaag zonder splinterbescherming: zichtbare splinters aan de snijranden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details