NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwe generatie productconfiguratoren

Nieuwe generatie productconfiguratoren

Häfele GmbH & Co KG heeft in slechts tien maanden tijd een nieuwe generatie productconfiguratoren ontwikkeld, ideaal voor digitale meubelplanning van 3D-planningshulpmiddelen. Het resultaat werd in mei gepresenteerd op Interzum 2019, ’s werelds grootste vakbeurs voor de meubelindustrie.

Met de configurator voor de DressCode productlijn kunnen gebruikers in de toekomst snel en eenvoudig de juiste productconfiguratie samenstellen en deze zelf in realistische omgevingen visualiseren met intelligente Augmented Reality Apps. De nieuwe configuratoren bieden Häfele klanten tijdwinst in het verkoopproces tot wel 80 procent. Planningsfouten worden vermeden en het bestelproces verloopt eenvoudiger en met zeer korte verwerkingstijden. Tussen advies en installatie zitten 3 tot 7 werkdagen. Bovendien geeft het systeem automatisch een aankoop- en verkoopprijsbepaling.    

Een nieuwe generatie productconfiguratoren vergemakkelijkt het ontwerp- en bestelproces.

 

Modern kastuitrustingssysteem

Met het Häfele DressCode kastuitustingssysteem kunnen bijna alle kasten met een uniform design worden uitgerust. Met zijn overtuigende vormtaal inspireert het systeem door zijn uitstekende functionaliteit.   Sinds de marktintroductie in mei is het productassortiment zeer succesvol bij vakmensen en interieurbouwers. Alle elementen kunnen zonder gereedschap gemonteerd en gedemonteerd worden. Dit vermindert de montagetijd met 50 procent in vergelijking met schroefverbindingen. De bekroonde verbinder is het hart van dit systeem voor kasten en rekken.

DressCode kan in de kast worden ingebouwd, maar is ook verkrijgbaar als vrijstaand framesysteem, waardoor het perfect geschikt is voor bijvoorbeeld een inloopkast. De individuele mogelijkheden – inclusief de verlichting – maken het systeem geschikt voor elke toepassing.    

Gebruiksvriendelijkheid

Häfele heeft een nieuwe generatie productconfiguratoren ontwikkeld om de implementatie van de eisen van de klant op het gebied van design en gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, interfaces en leveranciersintegratie te verbeteren en flexibeler te maken. Op het gebied van design en gebruiksvriendelijkheid lag de focus op een eenvoudige en snelle bediening van de configurator. Daarnaast wordt het resultaat live visueel weergegeven in een 3D voorvertoning. De nieuwe generatie Häfele configuratoren is geschikt voor mobiel gebruik.

De app geeft een realistisch beeld van de gekozen meubels in een ruimte.

 

Augmented Reality

Om de geplande producten te visualiseren, kunnen de geconfigureerde meubels via een Augmented Reality interface meteen in de echte ruimte worden weergegeven. De ruimte wordt gemeten met een camera in de app en het meubilair wordt in de juiste proporties virtueel in de ruimte geprojecteerd. Dit gebeurt door middel van automatische gegevensoverdracht tussen configurator en app, of door het scannen van een QR-code. De eindklant ervaart een wow-effect door de realistische visualisatie van zijn meubeltoepassing, wat de kans op het afsluiten van de verkoop enorm vergroot.   

Uitgebreide uitvoeringsmogelijkheden

Met deze nieuwe configurator besparen klanten van Häfele tussen 70 en 80 procent van de planningstijd ten opzichte van conventionele offerteprocedures. De gegevensoutput omvat 2D- en 3D-CAD-gegevens die kunnen worden gedownload of weergegeven in alle gangbare formaten. Daarnaast een stuklijst van de afzonderlijke onderdelen, een tabel met alle bewerkingsafmetingen voor houten onderdelen, een configuratieoverzicht met geïntegreerde stuklijst en een exploded view van de configuratie, die ook als montagehandleiding voor monteurs dient.

Je kan ook de 3D-gegevensexport van Häfeleproducten gebruiken om meubels en componenten snel en eenvoudig in tekeningen en plannen te integreren. Zo kan je bestaande keukens en plattegronden uitbreiden met Silent Aluflex of DressCode door eenvoudigweg gebruik te maken van de 3D-gegevens.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details