NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwe exclusieve decoren in hpl en melamine met Italiaans design
De subtiele verticale glansdraad van FA84 Reflex. (Beeld: Jeffrey de Bie)

Nieuwe exclusieve decoren in hpl en melamine met Italiaans design

Het assortiment decoratieve interieurpanelen van Cras omvatte al producten van merken als Decospan, Finsa, Polyrey en Hi-Macs. Door een uniek partnership met het Italiaanse merk Cleaf is het assortiment nu verder uitgebreid. Binnenkort kan je een selectie van dit merk ontdekken in alle 17 Cras-winkels in ons land.

“Als houtvakman wil je dat jouw eindklant zijn eigenheid en persoonlijkheid kwijt kan in zijn of haar interieur. Dat is de reden waarom we bij Cras een erg divers en complementair assortiment in decoratief plaatmateriaal aanbieden.” Aan het woord is Mathieu Vandenabeele, Category Manager Interior decorative panels bij Cras. “Er is veel vraag naar unieke, voelbare structuren en natuurgetrouwe decoren. Onder de vorm van het unieke plaatmateriaal van ons nieuw merk Cleaf krijgen onze interieurklanten toegang tot een passend en betaalbaar alternatief voor de verwerking van beton, marmer, staal, leer of textiel. Maar ook naar echt realistische houtdecoren met karakter is er een blijvend sterke interesse. Massief hout is niet overal de aangewezen keuze.’

Een kastenwand met textiel- en lederlook.

ITALIAANS DESIGN

Op de vraag waarom precies het merk Cleaf werd gekozen, antwoordt de category manager bij Cras als volgt:
 “Eerst en vooral voegt de Cleaf-collectie nieuwe, unieke maatwerkoplossingen voor onze klanten toe. Ze telt meer dan 250 decoren, voor elke smaak en voor elk concept. Zowel in hpl, melamine als ABS kantenband. Allerminst standaardproducten.  Je moet de  texturen zien en voelen om te geloven hoe bijzonder ze zijn. Dit niveau van Italiaans design blijft bovendien erg gewild bij ontwerpers en architecten, vanwege zijn hoge designwaarde. En ook de Cleaf-kijk op duurzaamheid paste in de Cras-filosofie. Wist je dat het transport uit Italië per trein gebeurt? Dat spaart een pak CO2.”

CRAS, EEN LOGISCHE KEUZE VOOR CLEAF

Ook DecoLegno, exclusief invoerder van Cleaf voor de Benelux, is enthousiast over de nieuwe samenwerking. “Cleaf zocht als gevolg van een aantal veranderende marktomstandigheden een geschikte partner voor de verdeling van de Cleaf-producten in België”, vertelt Patrick Leering, algemeen directeur van DecoLegno. We zijn daarbij niet over één nacht ijs gegaan. Na een intensieve oriëntatieperiode paste Cras met zijn 17 shops het beste in wat DecoLegno zocht bij een nieuwe partner. We zijn in onze gesprekken met Cras onder de indruk geraakt van de ambitie en de drang naar innovatie binnen deze organisatie. Cras heeft bovendien een zeer goed nationaal bereik en daarmee kunnen wij de positie van het merk Cleaf in België een nieuwe dynamiek geven en uitbreiden.”

Cras stelt voor zijn Belgische klanten een selectie samen uit het Cleaf-assortiment, die aangepast is aan de specifieke noden van de Belgische markt. De logistiek is zo georganiseerd dat 15 decoren op slechts twee dagen leverbaar zullen zijn. De rest van het assortiment in een week.

De beplakkingslijn van Cras laat ook toe decoren verlijmd op de gewenste dragers te bestellen.

Een decoratieve afwerking van de keuken met de Cleaf-collectie.

INSPIRATIE EN INFORMATIE

Op de vraag hoe geïnteresseerden met de nieuwe Cleaf-producten kennis kunnen maken, klinkt het antwoord: “Ons salesteam krijgt begin oktober een intensieve tweedaagse opleiding in het hoofdkwartier van DecoLegno. Dat zal hen de kennis bijbrengen voor een professionele projectbegeleiding. Intussen heeft ons marketingteam de belangrijkste info op onze website geplaatst en wordt onze stalenservice ook uitgebreid met alle stalen van de Cleaf-collectie, zodat klanten vlot een A4-staal zullen kunnen aanvragen in een van onze shops. Die shops worden uiteraard ook uitgerust met de Cleaf-decoren. Te beginnen met onze gloednieuwe shop in Oostende.”

Een verhaal van hoe twee bedrijven elkaar versterken: Cras groeit met Cleaf als aanbieder van een compleet assortiment decoratief plaatmateriaal en Cleaf wordt via Cras als merknaam sterker in België.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details