NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwe bewerkingscel voor de productie van ramen en deuren
De innovatieve automatische werktafel is uitgerust met speciale klemmen voor het constant vasthouden van de werkstukken.

Nieuwe bewerkingscel voor de productie van ramen en deuren

SCM presenteert Windorflex

Het optimaliseren van productieritmes door het behoud van een hoge flexibiliteit en een uitstekende afwerking: dat zijn de sterktes van de nieuwe automatische cel van SCM, ontworpen om in één oplossing alle noodzakelijke bewerkingen voor de productie van ramen en deuren uit te voeren.

Tegenwoordig zijn design en duurzaamheid de twee belangrijkste trends die de productie van houten ramen bepalen. Het ontwerp dicteert de afwerkingskwaliteit en -vorm van de ramen, terwijl ecologie en duurzaamheid betrekking hebben op de manier waarop ze worden vervaardigd. Wat de uitvoering van houten ramen betreft, groeit het niveau van waargenomen afwerkingskwaliteit gestaag. Om de productiesnelheden en flexibiliteit te optimaliseren, is het daarom essentieel om veel aandacht te besteden aan de constructieve eigenschappen van de machine.

De nieuwe machine is een innovatieve en hightechoplossing voor het produceren van buitenschrijnwerk.

SCM is al zeventig jaar een technologiepartner van toonaangevende raam- en deurfabrikanten over de hele wereld en maakt het mogelijk om te luisteren naar de gedetailleerde vereisten van de klant. Zo is het mogelijk om voortdurend met geavanceerde antwoorden te komen. Op basis van deze huidige trends ontwierp SCM Windorflex, een nieuwe bewerkingscel voor de productie van ramen en deuren.

Nauwkeurigheid aan hoge snelheid

Volgens de campagne “Spreid uw vleugels met Windorflex en verzeker uw toekomstige ramenproductie” is de nieuwe machine een innovatieve en hightechoplossing voor het produceren van buitenschrijnwerk, ongeacht het type. Windorflex heeft een vaste portaalstructuur die hoge bewerkingssnelheden mogelijk maakt en tegelijkertijd de beste nauwkeurigheid garandeert.

Het is essentieel om veel aandacht te besteden aan de constructieve eigenschappen van de machine.

De configureerbaarheid van de bewerkingseenheden met vier- en vijfassige elektrospindels maakt het mogelijk om alle noodzakelijke bewerkingen uit te voeren voor de productie van complete ramen. Het alternerend gebruik van de twee bewerkingseenheden verkort de cyclustijd: terwijl de ene eenheid werkt, voert de andere de gereedschapswissel uit in gemaskeerde tijd.

Modulaire werktafel

De innovatieve automatische werktafel is uitgerust met speciale klemmen voor het constant vasthouden van de werkstukken. Het is mogelijk om één tot vier werkstukken achter elkaar te verwerken. De modulariteit van de werktafel maakt het mogelijk om te kiezen tussen drie uitvoeringen met verschillende maximale lengte: 3.500, 4.500 of 6.000 millimeter. Om van de interne naar de externe profilering over te schakelen en een uitstekende afwerkingskwaliteit te garanderen, gebeurt de herpositionering van het werkstuk via directe overdracht tussen de klemmen, zonder extra toestellen.

Windorflex combineert hoge bewerkingssnelheden met de beste nauwkeurigheid.

Een ander voordeel zijn de automatische laad- en lossystemen die de machine in staat stellen om langdurig autonoom te werken, zonder de aanwezigheid van een bediener. Er zijn twee oplossingen beschikbaar om ruwe stukken in de machine te positioneren en afgewerkte stukken weg te leggen: een manipulator met laad- en losbuffer of een antropomorfe robot en twee mobiele draagarmstellingen. 

De exclusieve Maestro active windoor software, speciaal ontwikkeld voor de besturing en de programmering van Windorflex, is in staat om aan alle eisen met betrekking tot de productie van ramen en deuren te voldoen, onder meer door Maestro connect, het SCM IoT-systeem.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details