NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuwbouw luidt Rogiers 2.0 in

Nieuwbouw luidt Rogiers 2.0 in

In 1956 startte Georges Rogiers zijn bedrijf. Vandaag is Rogiers nog steeds een echt familiebedrijf. De derde generatie leidt ondertussen een team van 53 enthousiaste medewerkers. En die generatie besliste dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk. De binnenkomer van formaat: een ultramoderne nieuwbouw in Waregem.

Het eerste idee van de nieuwe infrastructuur dateert van vier jaar terug. Het bedrijf was aan een nieuwe, frisse look toe, met een hypermoderne inrichting bovendien. “We wilden ons gebouw aanpassen aan de noden van zowel onze klanten als ons personeel”, klinkt het. “Vorig jaar in mei gaven we het startschot voor de afbraakwerken en in juni werd de eerste steen al gelegd. Door de moeilijke omstandigheden haalden we de initiële opleveringsdatum niet. Momenteel zit onze nieuwbouw wel in de afwerkingsfase, dus binnenkort kunnen we er onze intrek nemen.”

De nieuwe toonzaal van maar liefst 12.500 vierkante meter stelt alle hout- en aluminiumbewerkingsmachines van SCM en FOM Industries tentoon in een realistische setting.

 

Machine Valley, the place to be

Met het nieuwe gebouw creëert Rogiers een plek vol mogelijkheden. Het heet de klanten en medewerkers hartelijk welkom in de Machine Valley. De nieuwe toonzaal stelt alle hout- en aluminiumbewerkingsmachines van SCM en FOM Industries tentoon in een realistische setting. “Dankzij de grote ruimte kunnen we de werking van de kleinste tot de meest geavanceerde machine perfect demonstreren. Ook de tweedehandsmachines van de afdeling Machinestore, van CNC-centra tot vlakschaven, herbouwd of in originele staat, krijgen een compleet nieuw uitzicht. Logisch dus dat onze nieuwe toonzaal de grootste ter wereld is, met een oppervlakte van maar liefst 12.500 vierkante meter.”

“De nieuwe burelen zijn praktisch ingedeeld, zodat we efficiënt kunnen samenwerken.”

 

Ruimte voor ontmoeting

Het gebouw bevat ook verschillende meeting points, waaronder de polyvalente zaal. Hier kunnen uiteenzettingen en vergaderingen voor grotere groepen plaatsvinden.
In deze ruimte bevindt zich het Rogiers-restaurant ‘l’artigiano’, waar een volledig ingerichte keuken ter beschikking staat om een heerlijke maaltijd te bereiden en bij te kletsen aan de gezellige bar.

Ook schoolgroepen en organisaties, gelinkt aan hout- of aluminiumbewerking, zijn van harte welkom bij Rogiers. “Onze toonzaalverantwoordelijke geeft met plezier een uitgebreide rondleiding, en er is een leslokaal waar de groepen kunnen verzamelen voor verdere inlichtingen en lesmomenten. Zowel in de polyvalente zaal als in het leslokaal hangen er verschillende HD-schermen om honderd procent comfort te garanderen.”

Externe softwareleveranciers kunnen de accommodatie en kennis bij Rogiers gebruiken om nieuwe sturingen op de gewenste bewerkingscentra uit te werken en te testen.

Opleiding en ondersteuning

De nieuwe uitvalsbasis van Rogiers biedt meteen ook een praktisch antwoord op de voortdurende technologische ontwikkelingen en opleidingsuitdagingen voor de maakindustrie. In afwachting van de levering van hun nieuwe machine krijgen klanten een specifieke opleiding. Bijscholing voor alle aanwezige machines is trouwens steeds mogelijk, ook voor de eigen medewerkers.

Externe softwareleveranciers kunnen de accommodatie en kennis bij Rogiers gebruiken om nieuwe sturingen op de gewenste bewerkingscentra uit te werken en te testen. Het interne softwareteam staat op elk moment paraat voor ondersteuning. Dat geldt uiteraard evengoed op de locatie van de klant of bij telefonisch contact.

Klanten en medewerkers centraal

“Niet enkel de klanten, maar ook onze eigen medewerkers verdienen een plek om optimaal te werken. Een nieuwe werkplaats en accommodatie draagt bij tot een ergonomische werkomgeving. Alles is praktisch ingedeeld, zodat we efficiënt met elkaar kunnen samenwerken. Voor online software assistance zijn er bijvoorbeeld aparte ruimtes voorzien om vlot te kunnen communiceren en uiterst modern te werk te gaan.”

Last but not least neemt Rogiers de gebeurtenissen van de afgelopen maanden mee in de afwerking van de nieuwbouw. Een high-performance filterinstallatie in het volledige gebouw zorgt ervoor dat de lucht in de ruimtes voortdurend wordt gezuiverd en het zuurstofpercentage wordt bijgeregeld op basis van het aantal aanwezige personen. Zo is een gezonde werkomgeving gegarandeerd.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details