NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuw Project Triplaco Print Acoustics : Vlabo-Invest kantoren in Betekom

Nieuw Project Triplaco Print Acoustics : Vlabo-Invest kantoren in Betekom

De Puttenbergmolen werd opgericht in 1847 als graanwindmolen door Petrus Martinus van Peel. Zijn broer Victor Van Peel was gehuwd met Constantia De Veuster, zuster van Pater Damiaan. In 2003-2005 werden molen en omliggende gronden eigendom van Vlabo-Invest. Naast de molen werden 12 koopwoningen gebouwd naar een ontwerp van BOB 361 uit Brussel. De romp van de historische molen werd gedeeltelijk gerenoveerd en geïntegreerd in een nieuwbouw kantoorgebouw.

Correctie in nagalm

In deze grote open ruimte met veel glas en beton was een correctie in nagalm aangewezen en was het een grote uitdaging om de puurheid van het gebouw, met integratie van de historische molen als eyecatcher te combineren met de eis van een aangenaam werk- en vergadergespreksklimaat.In 2017  werden  de kantoren dan heringericht  en was  het akoestische correct klimaat één van de prioriteiten voor deze  open kantoor werkruimte.

Samen met binnenhuisarchitect Yves Henskens en uitvoerder Condes Interiors vond Print Acoustics een ideale oplossing door toepassing van in totaal 56 Type M  akoestische kastdeuren (Microperforaties voor- en achterzijde)  op maat.

Het resultaat is een zeer strak ontwerp als open ruimte met functionele kantoorkasten waarvan de kastfronten een esthetisch houtaccent brengen alsook het gespreksklimaat naar een optimale nagalmtijd van ong. 0.7 seconden brengt.

Triplaco Print Acoustics - photo © Dennis De Smet

Akoestisch comfort en gezond binnenklimaat

De samenstelling van de kastdeuren bestaat uit een op maat 44 % doorboorde dubbele kern van zwarte watervaste MDF met zwart akoestisch dempend glasvlies in het midden. Beide zijden zijn afgewerkt met gemicroperforeerde houtimitatie HPL 0,9 mm Abet laminati lichte eiken 0650SE2. Microperforaties worden geleverd met perforaties van diameter1.1mm, 3mm recht patroon.  Deze  kwalitatieve 20mm dikke strakke deuren  zorgen met achterliggend plenum voor een  correctie van nagalm veroorzaakt door menselijke stem door een massa/veer/massa principe in het deurblad zelf waardoor de geluidsgolven sterk verminderd terugkomen in  kale ruimte.

Aanvullend werden ook 2 binnendeuren en aansluitstukken verlijmd met diezelfde HPL. Het resultaat? Een geïntegreerde decoratieve oplossing die zorgt voor een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat.

Triplaco Print Acoustics - photo © Dennis De Smet

Nagalmberekeningsmodel

Print acoustics beschikt over een theoretisch nagalmberekeningsmodel dat simuleert hoeveel absorptiepanelen nodig zijn om de nagalm in een ruimte naar een optimaal niveau volgens gebruik te brengen. Dankzij deze meetdata van Print acoustics producten in een nagalmkamer labo en de opgebouwde bibliotheek van absorptiecapaciteit van een ruime waaier een bouwmaterialen voor vloer/wand/ plafond, zijn deze simulaties voor kleinere, éénvoudige balkvormige ruimtes zeer betrouwbaar. Voor grote en of complexe ruimtes raadt de firma aan om beroep te doen op een erkend gespecialiseerd akoestisch studiebureau .

Print Acoustics streeft ernaar om op basis van het Helmholtz-principe decoratieve akoestisch dempende oplossingen te ontwikkelen voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Alle akoestisch dempende producten worden daarbij in huis ontwikkeld en geproduceerd.

www.triplaco.be

www.printacoustics.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details