NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Nieuw logistiek centrum in Coesfeld. Het gaat beginnen!

Nieuw logistiek centrum in Coesfeld. Het gaat beginnen!

Parador zet de eerste spadesteek voor het nieuwe logistieke centrum in Coesfeld en geeft een duidelijk signaal af voor meer efficiëntie en duurzaamheid op de vestiging.

Op 25 januari was het zover: om 11.00 uur vond de eerste spadesteek plaats voor het nieuwe logistieke centrum van Parador op de vestiging in Coesfeld. Op het grondstuk tussen de B474 en Millenkamp komt er een nieuwbouw van 30.000 m² met een capaciteit voor maximaal 30.000 pallets en voldoende ruimte voor operationele werkzaamheden.

Na een intensieve planningsfase met belanghebbenden uit alle gebieden en in nauwe afstemming met de stad Coesfeld, is de koers gezet voor een succesvolle verwezenlijking van het project. Het bouw- en servicebedrijf Goldbeck uit Münster kreeg de opdracht voor het ontwerp en de integrale planning.

“We zijn blij dat we rekening hebben kunnen houden met de belangen van alle projectpartners en dat we nu kunnen overgaan tot de uitvoering”, kijkt Stefan Kükenhöhner, directeur van Parador, met positieve blik naar de komende maanden.  De oplevering van het logistiek centrum is voorzien in het voorjaar van 2024.

Om dit strakke schema aan te houden is er een ervaren partner nodig, die Parador in Goldbeck heeft gevonden. “Na meer dan een jaar van constructieve besprekingen en intensief voorbereidend werk, zijn we zeer blij dat we een duurzaam en energie-efficiënt logistiek centrum voor Parador kunnen realiseren”, legt Christian Terwey uit, manager van de Goldbeck-vestiging in Münster.

De belangrijkste argumenten voor de bouw van het nieuwe logistieke centrum van Parador zijn efficiëntie, duurzaamheid en versterking van de vestiging in Coesfeld. Met de nieuwbouw en de bijbehorende centralisatie van de magazijnen verbetert Parador de algehele efficiëntie van zijn logistiek en kan hij zich veel flexibeler opstellen. De externe magazijnen van Parador in de omgeving kunnen worden gesloten, waardoor ongeveer 33% van de eerdere transporten niet meer nodig is. Het thema duurzaamheid wordt bovendien ondersteund door een groengevel en een uitgebreid beplantingsplan voor de site. Ook staat een PV-installatie op het 30.000 m² grote dakoppervlak op de planning. De hiermee opgewekte energie zal voor eigen verbruik worden gebruikt op de vestiging in Coesfeld. Zo versterkt Parador zijn CO2-neutrale productie op de vestiging.

Feiten

Grondoppervlak: 60.000 m²
Oppervlakte logistiek centrum: 30.000 m²
Opslagcapaciteit: 30.000 pallets
Oplevering: voorjaar 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details