NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Neo-ecologie is het centrale thema tijdens Interzum 2023
Koelnmesse Entrance North.

Neo-ecologie is het centrale thema tijdens Interzum 2023

Hoe geven we verandering vorm?

Van 9 tot en met 12 mei vindt in Keulen Interzum plaats, de grote internationale beurs voor toeleveranciers van de meubelindustrie. Er is aandacht voor nieuwe producten van zowel grote, bekende exposanten als van kleinere, innovatieve spelers op de markt.

Maik Fischer, Director Interzum Koelnmesse.

Beslissers, opiniemakers en trendsetters uit de hele wereld kunnen tijdens dit event behalve kennismaken met innovaties ook inspiratie opdoen, bestaande zakenrelaties versterken en nieuwe klantcontacten leggen. In totaal worden meer dan 1.400 exposanten uit ongeveer 60 landen verwacht. Daarmee staat Interzum weer op hetzelfde hoge niveau dat de beurs ook vóór de pandemie onderscheidde. 

De internationale exposanten presenteren op de beurs een aantrekkelijke mix van nieuwe technologieën en materialen. Als drijvende kracht van innovatie bevestigen zij daarmee hun belang als belangrijke partners bij de ontwikkeling van nieuwe producten en designtrends. Deze diversiteit demonstreert de nieuwste materialen, stoffen en productieprocessen, net als trends en visies voor de toekomstige inrichting van woonruimtes. Daarbij spelen het behoud van natuurlijke grondstoffen, duurzaamheid en de huidige woonproblematiek een belangrijke rol.

Halls 6, 7, 8 en 9 in de Koelnmesse.

Na de digitale editie Interzum@home van 2021 presenteert deze vakbeurs zich dit jaar met een nieuw elan. Het begrip neo-ecologie staat hierbij centraal met klimaatbescherming, duurzaamheid en plannen voor de lange termijn als rode draad. Ook sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen, valt niet te ontkennen. Interzum legt bewust nog meer nadruk op deze thema’s om de gezamenlijke dialoog te stimuleren.

Interzum award 2021, Winnaar in de categorie ‘Hohe Produktqualität’: AvanTech YOU Illumination, Firma: Hettich GmbH.

Overzicht en toegankelijkheid

Tijdens deze editie zijn de beurshallen opgedeeld in drie productgroepen: Functie & Componenten, Materialen & Natuur en Textiel & Machines. Met deze aanpak krijgen toonaangevende spelers per segment de kans zich nog beter te presenteren. Hierdoor ontstaat een goed overzicht voor zowel bezoekers als exposanten. Tegelijkertijd zorgt deze nieuwe indeling voor een beter georganiseerd beursbezoek: “We hebben de segmenten nog dichter bij elkaar gebracht zodat bezoekers sneller van A naar B geraken. Deze indeling gebruiken we voor het eerst, inclusief de nieuwe Hall 1 voor Materials & Nature”, vertelt Maik Fischer, directeur van Interzum. “Voor een nog grotere toegankelijkheid van de beurs, behouden we het digitale platform Interzum@home en creëren we zo een hybride evenement.” 

Interzum award 2021, Winnaar in de categorie ‘Hohe Produktqualität’: MERIVOBOX, Firma: Julíus Blum GmbH.

Shaping the Change

Naast innoveren en inspireren is het vormgeven van de verandering een ander motto van Interzum. Er zijn nieuwe trends en producten te zien die aantonen hoe creatief, flexibel en vooruitstrevend de toeleveringsindustrie is. De organisatie zal daarom vier Interzum awards uitreiken: één per hallenthema en één neo-ecology award.

Daarnaast vervult de beursorganisatie een actieve rol bij het samenbrengen van exposanten en bezoekers. Een app geeft suggesties van exposanten die zijn toegespitst op de eigen specialisatie van elke individuele bezoeker. Dit zijn er maximaal zeven per dag. Maik Fischer: “De huidige beursbezoeker moet zo efficiënt mogelijk met de tijd omgaan. Door het personaliseren van het aanbod op de beurs, krijgt de bezoeker meer informatie en inspiratie op korte tijd.” 

De beurs rekent op ongeveer 60.000 bezoekers uit 150 landen. Fischer: “We verheugen ons allemaal op een mooie, nuttige en vernieuwende editie van Interzum. Ik merk het aan de deelnemers en aan de bezoekers die zich al hebben aangemeld: iedereen heeft er heel veel zin in.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details