Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Producten

Natuursteen platen in vederlichte XXL uitvoering

deur close up ultra thin panel kopiëren
De XXL formaten van natuursteen hebben een dikte van amper 1 tot 3 millimeter.

Tekst | Tekst: Els Jonckheere Beeld: Stone Senses

3 februari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Stone Senses speelt op deze trend in met een reeks creatieve en ultradunne XXL natuursteenplaten op een drager via nanotechnologie. Deze technologische innovatie staat garant voor een vlotte, gemakkelijke plaatsing met weinig breuk.

Al meer dan dertig jaar zorgt Stone Consulting (met commerciële naam Stone Senses) uit Oostkamp voor vernieuwing in de wereld van vloer- en wandbekleding. Deze onderneming is mede aandeelhouder in diverse natuursteenateliers en fabrieken in Azië, China, India, Vietnam, Tunesië en Marokko. CEO Julien Vanhollebeke: “Onder onze begeleiding worden daar jaarlijks nieuwe producten en afwerkingen ontwikkeld. Aan de ultradunne XXL natuursteenplaten hebben we maar liefst vijf jaar gewerkt. Het is het logische vervolg op onze Marmocino die we eerder ontwikkelden: een natuursteen en terrazzo op keramische drager. Daarvan hebben we nu dus XXL formaten ontwikkeld met een dikte van amper 1 tot 3 millimeter.”

De ultradunne XXL-natuursteenplaten zijn van echt marmer gemaakt, wat visueel interessante mogelijkheden oplevert.

Wereld aan mogelijkheden

Deze innovatie is een mooi alternatief voor de XXL keramische tegels die niet zo eenvoudig te plaatsen zijn. “Vaak gehoorde problemen zijn breuk en gewicht”, vertelt Julien Vanhollebeke. “Daarenboven zijn ze esthetisch minder aantrekkelijk door de steeds terugkerende identieke prints. Dat is natuurlijk helemaal anders bij onze nieuwigheid, want wij werken met echte marmer. Natuursteen heeft een ziel, het is een materiaal dat leeft, uniek en duurzaam is. Toch laten de platen zich gemakkelijk manipuleren en is de kans op breuk miniem. Daarom opent er zich een wereld van mogelijkheden. Badkamers, werkbladen, designobjecten, meubelen, enzovoort: the sky is the limit. Daarnaast zijn de platen ideaal voor toepassingen waar gewicht en luxe een rol spelen. Toegegeven, de investering ligt iets hoger dan bij traditionele natuursteenplaten en geïmiteerde keramische platen van dezelfde grootte. Maar dat prijsverschil wordt ruimschoots gecompenseerd door de lichtheid, flexibiliteit, de betere en goedkopere verwerking en uiteraard de veel snellere plaatsing.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Interieurbouw & Schrijnwerk? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details