NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
‘Moving Ideas’ op Interzum

‘Moving Ideas’ op Interzum

De innovaties die Blum onder de noemer ‘Moving Ideas’ op Interzum voorstelde, konden op grote interesse van de bezoekers rekenen. Niet verwonderlijk, aangezien het nieuwigheden zijn die zowel verwerker als eindklant een meerwaarde bieden. De stand vormde dan ook een mooi inspiratieplatform voor praktische en soms zelfs futuristische oplossingen die in het ‘wonen van morgen’ een centrale plaats zullen innemen.

De trend naar kleinere woonruimtes zal zich ook in de toekomst blijven doorzetten. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw. “Blum weet bijzonder goed op deze evolutie in te spelen”, vertelt Stijn Van Avermaet, communicatieverantwoordelijke van Van Hoecke. “Dat bewees de fabrikant nogmaals op Interzum met de ‘Space Step’, een lade in de plint van de kast die extra opbergruimte creëert op een plaats die anders ongebruikt wordt gelaten. Bovendien is het systeem uitgerust met een handig opstapje zodat ook de extra ruimte in de hoogte bereikbaar wordt. Met het nieuwe ‘pocketdoor’-systeem vond Blum dan weer een ideale manier om bepaalde ruimtes volledig af te sluiten en te verbergen. Niettemin is er een uitstekende bereikbaarheid dankzij de deuren die volledig kunnen inschuiven. Dit product zal trouwens nog verder worden ontwikkeld om het helemaal aan de klantenbehoeften aanpasbaar te maken.”

Moving Ideas

Met de ‘Easystick’ voor ‘Minipress’ kan (complex) meubelbeslag erg precies worden gemonteerd en geïnstalleerd.


Kleinere klapdeursystemen
Blum maakte van Interzum gebruik om eveneens de ‘Aventos HK top’ voor te stellen. Deze kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem kenmerkt zich door een kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap. Het symmetrische systeem valt eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan exact worden bepaald hoe ver het front mag openen. Stijn Van Avermaet: “Deze nieuwe ‘Aventos’ zal na de zomer ook met de elektrische openingsondersteuning ‘Servo-Drive’ beschikbaar zijn. Daarmee opent de kast met een lichte tik tegen het front en sluit even gemakkelijk dankzij de geïntegreerde schakelaar.”

Voor precies gemonteerd meubelbeslag
De ‘Easystick’ voor ‘Minipress’ kon eveneens op heel wat aandacht rekenen. “Met dit systeem kan (complex) meubelbeslag erg precies worden gemonteerd en geïnstalleerd”, legt Stijn Van Avermaet uit. “Door middel van een liniaal met geautomatiseerde aanslagen en een regeleenheid met display vallen de machines op een erg eenvoudige manier in te stellen en boorposities door te geven. Het resultaat is beslag dat nadien perfect functioneert, een must om van de eindgebruiker een tevreden klant te maken.” 

Moving Ideas

Het ‘Aventos HK top’ klapdeursysteem kenmerkt zich door een kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap.


Innovatie troef
Natuurlijk is Interzum ook de plaats bij uitstek om nieuwe conceptstudies te tonen en af te toetsen. Blum bleef op dat vlak niet achter. Integendeel, de producent liet zich van zijn meest innovatieve kant zien met onder meer toepassingen voor voice control in de smart kitchen van de toekomst. “Uiteraard kregen de andere beslagsystemen van Blum eveneens een plaatsje op de indrukwekkende stand”, eindigt Stijn Van Avermaet zijn verhaal. “Slimme scharnieroplossingen voor verschillende toepassingen, lade- en geleidersystemen die met alle gangbare bewegingstechnologieën kunnen worden uitgerust, en zo meer: ze blijven de vaste waarde van deze Oostenrijkse fabrikant die we al jaren exclusief en met heel veel trots aan de keuken- en interieurbouwers van de Benelux verdelen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details