NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Modern interieur leeft op met houten wandbekleding
De Astrata balkjes, of Slats, zijn beschikbaar in onbehandelde uitvoering of in zes eigentijdse kleuren.

Modern interieur leeft op met houten wandbekleding

Als eenvoudig doch veelzijdig antwoord op die vraag lanceerde Decospan de collectie Astrata: drie wandoplossingen met eindeloze mogelijkheden.

Tekst: Elise Noyez Beeld: Decospan

De stijgende vraag naar hout in het interieur verbaast Wouter Polfliet, brandmanager voor Astrata, niet. “Hout is een stuk natuur. Het geeft warmte en karakter en leent zich tot het spelen met structuren. Dat kan je met geen enkel ander materiaal nabootsen.” Keken veel interieurvormgevers in het verleden niet verder dan houten vloeren, dan laat Astrata toe om de kwaliteiten van het materiaal ook op andere manieren te benutten.

Hout geeft warmte en karakter aan het interieur en leent zich tot het spelen met structuren.

Drie veelzijdige oplossingen

De collectie omvat drie producten: gefineerde balkjes, voorgeprofileerde planken en 3D-tegels op basis van gesneden hout van gerecycleerde balken. Eik vormt telkens de basis, maar voor de afwerking is, in het geval van de balkjes en planken, keuze uit een onbehandelde uitvoering of zes eigentijdse kleuren. “Bovendien zijn deze producten in verschillende breedtes verkrijgbaar”, zegt Wouter Polfliet. “Wie dynamiek wil creëren, kan dus verschillende latjes of planken combineren voor een uniek resultaat. Dat is de magie van Astrata: een doodeenvoudig basisproduct dat uitblinkt in een creatieve toepassing.”

‘Een doodeenvoudig basisproduct dat uitblinkt in een creatieve toepassing’

Ook bij de tegels, verkrijgbaar in drie kleuren, is dynamiek een troef. Door de combinatie van verschillende diktes, krijgt elke tegel namelijk een uitgesproken 3D-effect. Een onzichtbaar montagesysteem zorgt dan weer dat de installatie, net als bij andere Astrata-producten, vlot verloopt.

Maatwerk kan

“Met Astrata willen we inspireren en houten wandbekleding toegankelijk maken”, vat Polfliet het samen. “Al zouden we Decospan niet zijn, moesten we geen mogelijkheid tot personalisering bieden. Op projectbasis kan elk product dus ook in andere afmetingen of in een ander fineer gefabriceerd worden. Wij denken daarvoor graag mee met onze klanten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details