NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
ModaLED brengt nieuwe kijk op ledverlichting
Op de webshop kan maatwerk eenvoudig ingevuld worden.

ModaLED brengt nieuwe kijk op ledverlichting

Als je je passie volgt, zorgt dit altijd voor mooie verhalen. Zo ook bij ModaLED. Het bedrijf uit De Panne groeide een zestal jaar geleden door van installateur voor de b2c-markt met zo’n vijftien jaar werkervaring, naar productontwikkelaar en ontwerper van volledige oplossingen voor ledverlichting. B2b dit keer, met de vakhandel exclusief als doelgroep door de hoge techniciteit van het product.

Bij elke installatie het absolute minimum aan technische interventies.

Steve Vermeulen, zaakvoerder/sales ModaLED: “Ik studeerde indertijd elektronica en ben sinds jaar en dag gepassioneerd door ledverlichting. Maar omdat ik vond dat er best wel wat verbeteringen mogelijk waren in de sector, ging ik met enkele toeleveranciers aan de slag en begon te brainstormen. Van het een kwam het ander. Want ik wilde eigenlijk altijd al mijn eigen producten ontwikkelen. Dus creëerden we unieke systeemoplossingen, gingen aan de tekentafel zitten en lieten dan alles uitvoeren. Helemaal zoals we het zelf wilden, zowel qua design als qua kwaliteit. Extra voordeel van exclusief b2b te werken? Dat we al die sociale media, zoals Facebook en Instagram, netjes aan ons voorbij kunnen laten gaan.” (lacht) 

“Wat ook in ons voordeel spreekt, is dat we inhouse een grafisch vormgever ter beschikking hebben. Nick, mijn rechterhand, is er dan ook al van het eerste uur bij en weet exact wat nodig is om een uniek, mooi en kwalitatief product te ontwerpen. En hij is net als ik doorgegroeid naar de volledige productontwikkeling en -opvolging. Een vlotte samenwerking gegarandeerd.”

Het gebruikelijke stappenplan wordt gereduceerd tot een enkele actie: zagen tot op de gewenste maat en in de kast steken.

Minder obstakels, meer efficiëntie

“We hebben de laatste jaren serieuze stappen gezet. Want we vertrekken altijd vanuit het oogpunt van de interieurbouwer. Hoe maken we dat hij het minst obstakels ervaart tijdens de installatie? Hoe kan de interieurbouwer onze systemen het vlotst toepassen? Een normale installatie van zo’n systemen is – en dat weet elke technieker – een echt stappenplan. Denk hierbij aan zagen, kleven, cover passen, enzovoort. Bij ons wordt dat stappenplan gereduceerd tot een enkele actie en dat is zagen tot op de gewenste maat en in de kast steken. Waarom? De ledstrip zit al klaar en de bewegingsmelder zit in het profiel, indien gewenst.”

De flexibiliteit en eenvoud van installatie bieden een aanzienlijke meerwaarde voor een efficiënt installatieproces.

Geïntegreerde technologie in asymmetrische profielen

“We werken voornamelijk met asymmetrische profielen met een geïntegreerde ledstrip. Deze innovatieve verlichtingsoplossing is perfect voor de integratie in kasten of horizontaal op planken. Dit ontwerp, met zijn subtiele helling, voorkomt dat licht direct in de ogen schijnt of reflecteert. Daardoor ontstaat een aangename en efficiënte belichting. Aanleveren doen we op twee manieren. We hebben een eigen atelier waar we maatwerk verrichten tot op de millimeter precies. Daarnaast produceren we ook vaste lengtes, namelijk 75, 150, 250 en 300 centimeter. Deze flexibiliteit en eenvoud van installatie bieden een aanzienlijke meerwaarde voor een efficiënt installatieproces.”

In mei 2023 ging ModaLED nog een stapje verder. Nu steken ze ook standaard de bewegingsmelder en sturing op het asymmetrisch profiel. Steeds volgens hetzelfde principe: een enkele zaagsnede en in de kast monteren. Klaar!

De eenvoud van MODATEC

“Ons driversysteem MODATEC is de motor van alles”, gaat Steve enthousiast verder. “Het systeem is, zoals je kon verwachten, helemaal plug-and-play. Ook hier komt geen schroevendraaier of kniptang aan te pas. Los van het feit dat je er ook allerlei sensoren zoals een deurcontact, magneetcontact of touch dimmer op kan aansluiten. 

Bovendien is ons asymmetrisch profiel voorzien van alle benodigde connectoren. Zo kom je bij elke installatie tot het absolute minimum aan technische interventies. Wat het hele proces vrij uniek maakt.”

Mini track light systems.

Lancering webshop

ModaLEDs webshop komt op 4 maart online met uitgebreide zoekopties. Ook kan je vanuit je favorieten heel eenvoudig vorige bestellingen opnieuw plaatsen. Er zal bovendien heel wat uitleg te vinden zijn, want elk product komt met zijn eigen technische fiche in pdf-formaat. Het wordt een handige tool voor de installateur. ModaLED blijft uiteraard assisteren en helpen waar nodig, telefonisch of via mail.

Demobox: Vlotte tool om de beschikbare kleuren te tonen. Vrij aan te vragen op www.modaled.be.

DemoBox voor installateurs

“We hebben ook een DemoBox samengesteld. Deze mooie box komt in vijf basiskleuren: zwart, wit, aluminium, goud en brons. Die laatste twee met een metallic effect. Het zijn eigenlijk samples die we ter beschikking stellen van de installateur om onze systemen te testen. Ze worden gratis verzonden, geen enkele reden dus om ze niet eens uit te proberen. In de DemoBox zitten ook nog eens elf kleuren van plaatmateriaal. Die maken we op aanvraag op maat zodat de platen helemaal dezelfde kleur hebben als de profielen. Dan zijn ze zo goed als onzichtbaar.”

1608 profiel met 11W | 350 leds/m | 2700K ledstrip.

MODALUX: van lijnverlichting naar spotlicht

“We zitten natuurlijk niet stil. Het laatste dat bij ons op de tekentafel ligt, is de productielijn MODALUX. Want alhoewel onze corebusiness overduidelijk lijnverlichting is, wilden we ook iets moois doen met spots. Deze productielijn bestaat uit zes specifieke modellen in zeven verschillende kleuren: wit, zwart, licht en donker brons, aluminium, goud en black gun metal. In het najaar voegen we daar misschien nog champagne rosé aan toe. Het unieke aan dit systeem is dat, als je een inbouwgat van 76 millimeter boort, alle verschillende modellen spots er perfect in passen. Ook is er een 230 volt-module beschikbaar waardoor geen transformator nodig is. Want we blijven graag bij hetzelfde principe: prachtig uitziend materiaal met zo weinig mogelijk technische interventies voor de installateur”, besluit de ambitieuze zaakvoerder.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details